CHP Efeler Gençlik Kolları’nın ziyaretle ilgili eleştirilerine AK Parti Efeler Gençlik Kolları Başkan Vekili Anıl Özkaya cevap verdi.
CHP Efeler Gençlik Kolları Başkanı’nın rektörlerin atama usulü üzerinden gündem bulandırma çabası içerisine girdiğini belirten Özkaya, şunları söyledi: “Sayın başkan açıklamanızda ilk 500 üniversite içerisinde tek bir üniversitemiz yok demişsiniz. Keşke bu talihsiz açıklamayı yapmadan önce biraz olsun araştırma zahmetine girseydiniz. ODTÜ URAP Laboratuvarının da aralarında bulunduğu 11 üniversite sıralama kuruluşu: ARWU, CWUR, LEIDEN, NTU, QS, RUR, SCIMAGO, THE USNEWS ve WEBOMETRICS’in, Türkiye’deki 203 üniversitenin dünya sıralamalarına ilişkin değerlendirmeleri, ODTÜ URAP tarafından yayınlandı. Bu rapora göre “Dünyanın En İyi İlk 500 Üniversitesi” sıralamasında 9 Türk Üniversitesi yer aldı. Söylediğiniz sözlerin yalan olmamasını istiyorsanız önce biraz araştırma yapmanızda fayda var sayın başkan. Eğer “Biz araştırmak istemiyoruz, bir türkü tutturduk gidiyoruz diyorsanız” biz ilgili raporu parti binanıza ulaştırabiliriz.”

ARAŞTIRMA YAPMA TAVSİYESİ

CHP’li gençlere açıklamada bulunmadan önce iddialarıyla ilgili araştırma yapmalarını tavsiye eden Özkaya, “AK Partimiz 2002 yılından bu yana milletimizin teveccühünü kazanmış ve gönlünde yer etmiş bir partidir. Bizler liderimizin yanında 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize yürüyoruz. Bizi bu yoldan özellikle sizin gibi dersine çalışmayanların, yanlış söylemekten çekinmeyenlerin alıkoyamayacağını bilmenizi isteriz. Bizler geleceğe yürüyoruz ve gereksiz polemiklerden kaçınıyoruz. Bu süreçte de sizlerden; söyleyeceğiniz sözlerin doğruluğunu önceden kontrol etmenizi bekliyoruz” diye konuştu.