Didim’de faaliyet gösteren 5 yıldızlı Aquasis Otel kumsalına caretta caretta deniz kaplumbağaları ilk kez yuva yaparak 83 yumurta bırakmıştı. 57 günlük beklemeden sonra 60 kaplumbağa yavrusu geçen hafta sağlıklı bir şekilde denize gönderilmişti. Otel sahibi Kadir Karakaya ve yönetimi tarafından yuva alanına özel ilgi gösterilmiş ve otel çalışanlarına 45. günden sonra neler yapmaları gerektiğiyle ilgili bir eğitim verilmişti.

ÖNEMLİ DUYARLILIK


Yuva alanının titizlikle düzenli olarak kontrolleri gerçekleştirilmiş ve yuva kontrol açılışında yavrular denize gönderilmişti.
Caretta caretta yuva alanı koruma çalışmalarına göstermiş oldukları ilgi ve duyarlılık nedeniyle Aquasis Otel sahibi Kadir Karakaya ve oğlu KODER Yönetim Kurulu Üyesi Burak Karakaya’ya EKODOSD’un teşekkür belgesi takdim edildi.
Gerek kendilerinin, gerekse otelinde konaklayan yerli yabancı misafirlerin caretta caretta yavrularının denize sağlıklı bir şekilde ulaşmasından son derece mutlu olduklarını belirten Karakaya, böyle durumlarda onların korunması ve yaşaması için her zaman katkı vermeye hazır olduklarını bildirdi.