Türkiye genelinde pamuk piyasasında belirleyici rol oynayan Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi’nin pamuk mahlıç fiyatını 23.50 lira olarak açıklaması, üreticilerde büyük memnuniyet yarattı. Fiyat açıklamasının ardından Koçarlı’da mali disiplinsizlik nedeniyle iflas noktasına gelen Koçarlı TARİŞ Pamuk Kooperatifi ortağı Ramazan Altındiş’in Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer’e sosyal medya hesabından yaptığı çağrı ise TARİŞ camiasında büyük ses getirdi.

“KOÇARLI’DA BABAYİĞİT ÇIKMADI”

Sosyal medya hesabından yaptığı ve TARİŞ camiasında büyük yankı uyandıran paylaşımında, Koçarlı TARİŞ’in çok değil bundan 7-8 sene önce ekim alanı Söke’nin onda biri olmasına rağmen pamuk alımında Söke'yi geçmekle övündüğünü hatırlatan Altındiş, “Söke TARİŞ doğru yönetilerek şu anda bölge çiftçisinin tek dayanağıyken Koçarlı TARİŞ battı. Fabrikaları, depoları kiralandı benzinliği satıldı. Koca Koçarlı’da 3-5 tane babayiğit çıkıp biz bu yükü kaldırırız diyemedi. Koca kurum tamamen yanlış yönetilerek yapılan 40 milyon lira borcun altında ezildi. Pamuğun bu sene 10 TL yapacağını düşünürsek 4.000 ton kütlü pamuğa eş değer borç bir şekilde ödenemez miydi?” ifadelerini kullandı.

“İSMAİL ÖZER, TÜCCARIN ÇİFTÇİYİ EZMESİNE İZİN VERMEDİ”

Koçarlı TARİŞ Pamuk Kooperatifi’nin 5547 No’lu ortağı olarak Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer’e çağrıda bulunan Altındiş, “Bu iş bir şekilde döndürülemez miydi? İnsan düşünmeden edemiyor. Koçarlı Tariş Kooperatifi’nin 5447 ortağı olarak bir çağrı da Söke TARİŞ Başkanı Sayın İsmail Özer'e. Şimdiye kadar tüccarın çiftçiyi ezmesine vermeyen başkan, Söke Tariş olarak Koçarlı’yı satın alsın. Koçarlı çiftçisini TARİŞ’siz tüccarın eline bırakmasın” dedi. Yapılan çağrıya halihazırda Söke TARİŞ Pamuk Kooperatifi Başkanı Özer’den herhangi bir yanıt gelmezken, Söke TARİŞ’in bölgedeki TARİŞ’ler arasında güvenilirliği ve gücünü adeta bir kez daha tescilledi.