Geçtiğimiz yıl ödülü Tataryen Lokman kazanmıştı. M. Sunullah Arısoy’un Türkçe’ye gösterdiği özen ve emek göz önüne alınarak, ödüle katılacak yapıtların başvuru işlemi başladı.

TÜRKÇE'YE ÖZEN, BELİRLEYİCİ UNSUR OLACAK

Değerlendirilmesinde Türkçe’ye özen, belirleyici ölçüt olacak şiir dosyalarında katılma koşulları açıklandı. 01 Ocak-31 Aralık 2021 tarihleri arasında yayımlanan ve daha önce ödül almamış şiir kitapları ya da kitap oylumundaki (en az 15 şiirden oluşan) şiir dosyaları ile ödüle aday olunabilecek. Ödüle katılan yapıtlar arasında, seçici kurul değerlendirmelerinin bitimi olan 15 Nisan 2022’e kadar herhangi bir ödül kazanan yapıt değerlendirme dışı kalacak. Son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 olarak belirlendi.

ÖDÜL 3 BİN LİRA

Ödüle katılacak kitap ya da dosyanın altı örneğinin katılımcı ya da onun yetkili kıldığı yayınevi tarafından bir başvuru dilekçesi eşliğinde, özgeçmiş ve iletişim bilgileriyle birlikte, KEGEV Sunullah Arısoy şiir ödülü SEYAKMERT Dağ Mahallesi Deniz Sokak No: 16 Kuşadası- Aydın adresine elden ya da posta ile ulaştırılması gerekiyor.
Ödül 3 bin lira olarak belirlenirken, kazanan yapıtın sahibine pandemi koşullarının izin vermesi durumunda 13 Mayıs 2022 tarihinde, Kuşadası’nda düzenlenecek tören sırasında plaket ile birlikte verilecek. KEGEV’den yapılan açıklamada, “Daha fazla bilgi Şadiye Evgin: KEGEV Müdürü 0 506 545 01 88 [email protected] ve Eşgüdüm Sorumlusu Zerrin Boratav Bağçıvan: 0 542 675 40 03 [email protected] adreslerinden bilgi alınabilir” ifadeleri kullanıldı.