Zeytindostu Derneğinin olağan genel kurulu yapıldı. Yapılan genel kurul neticesinde Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya Yönetim Kurulu Başkanı, Didim Ziraat Odası Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Bilge Çınar Ertem Sayman, Seçil Tireli Genel Sekreter, Hakan Gökalp, Ferudun Kaykı, Aslı Bozkurt Biçer, Erdoğan Şentürk ve Mustafa Öz yönetim kurulunda üye olarak görev aldı.

“KALİTE, FARKINDALIK VE EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ”

Ülkemizde hem üretici, hem de tüketicileri farkındalık eğitimleri ile zeytin ve zeytinyağı konusunda bilinçlendirmeye devam edeceklerini kaydeden Zeytindostu Derneği Başkanı Prof. Dr. Fügen Durlu Özkaya, bu eğitimleri tüm katılımcıların sağlığını ön planda tutacak şekilde dijital ortama taşıyacaklarını, eğitimlere katılmak isteyenlerin internet sitesindeki iletişim bilgilerini kullanarak derneğe başvuruda bulunmalarının yeterli olduğunu belirtti. Özkaya, zeytincilik ile ilgili kaliteyi ön plana çıkaran temaların yer alacağı 2022 yılını kapsayan takvim çalışmalarının başladığını ve bu çalışmaları kaliteye önem veren firmaların katılımıyla gerçekleştirmeyi arzu ettiklerini söyledi.

YANGINLARDA DA ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Prof. Dr. Özkaya, “Yangınlardan etkilenen bölgelerde çeşitli kurum ve kuruluşlar ile iş birliği içerisinde yanan zeytin ağaçlarının kesilmeden hayata döndürülmesi için bilim kurulumuzla çalışmalar yapacağız. Pek çok ağacın aksine, zeytin ağacının kökünde oluşturduğu yumrusu, ona yangına rağmen yaşamına devam etme imkânı veriyor. Eğer yumru sıcaktan ve alevlerden zarar görmemişse toprak üstündeki tüm dalları yansa bile zeytin ağacı yeniden sürgün verecektir. Yangından ister az, ister çok zarar görmüş olsun, tüm zeytin bahçelerinde ağaçlara hiçbir uygulama yapmadan beklemeyi, mümkünse sulama yapmayı, zarar görmeyen dokulardan yeni sürgün oluşumu ile ağacın gelişimini takip etmeyi, bu gelişime göre ilerleyen dönemlerde bakım faaliyetlerinin sürdürülmesini tavsiye ediyoruz.” dedi.