Bundan 49 yıl önce yapılan binasında faaliyet gösteren Nazilli Ticaret Borsası, günümüz koşullarında üyelerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla yeni hizmet binasının temel atma törenini gerçekleştirdi. NTB Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan temel atma törenine, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak, MHP İlçe Başkanı Hasan Eren, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, NTO Başkanı Nuri Arslan, Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Vergi Dairesi Müdürü Adem Torun, STK temsilcileri ve borsa üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma töreni protokol konuşmalarıyla devam ederken, daha sonra dua edildi. Ardından protokol üyelerinin katılımıyla temele ilk harç atıldı. Son olarak dualar eşliğinde hayırlı olması dilekleriyle kurban kesildi.

“YAPAMAZ DİYORLARDI, YAPTIK”

Açılışa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “9 yıl önce bir yer almıştık. 9 yıl sonra temel atmak nasip oldu. 49 yıl önce değerli eski başkanlarımız bize daha önce bina yapmışlar, Allah kendilerinden razı olsun, mekanları Cennet olsun. Biz umut ediyoruz ki yeni temelini atacağımız binamızın 100 yıl hizmet etmesini temenni ediyoruz. Bu yerimizdeki prosedürlerde çok sıkıntı yaşadık. Bu sıkıntıları aşmada yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Çünkü bu bizim için çok sıkıntılı bir süreçti. Yapamaz diyorlardı, yaptık. Yaklaşık brüt arsamız 4 bin 50 m2, 950 m2 temelde olan 3 bin 200 m2 brütte bir binamız olacak. Binamızın A bloğunu yapıyoruz. İhtiyaç halinde yap-işlet modeliyle B bloğu yapılacak. Nazilli’ye kazandırdığımız güzel bir yer olsun istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

BAŞKAN ÖZCAN’DAN KIRLIOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Başkan Kırlıoğlu ve yönetimine teşekkür eden Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, şunları kaydetti: “Başkan Kırlıoğlu’nun kısa sürede Nazilli Ticaret Borsasının binasının temeli atıp bitireceği yönünde bir isteği vardı. Biz de elimizden geleni, yapacağımız yardımı yapacağımıza söz vermiştik. Başkanımız topu bize attı, ben de vekillerimize atmak istiyorum, yerel yönetimler yasasının sıkıntı yaşattığını biliyoruz, onun için Nazilli il ölçeğinde bir ilçe, onun için Nazilli’nin il olmasını istiyoruz. Eğer bu başarılamazsa yerel yönetimler yasası değiştirilmelidir. Bu yasadan dolayı çözümler farklı kurumlarda olduğu için çözüm zaman aldı. Sayın kaymakamımız bu süreci çok iyi yönetti. Başkan Kırlıoğlu ve yönetim kuruluna böyle güzel bir olayda buluşturdukları için çok teşekkür ederiz. Nazilli’yi böylesi kurumsal çalışmalarla hak ettiği yerine getireceğiz.”

“MİLLİ VE YERLİ SERMAYEYİ DE EN ÖNEMLİ YERE GETİRECEĞİZ”

Konuşmasında iktidara yüklenen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın yatırım alan iller arasından 81 il arasında 77’nci olduğunu vurguladı. Bülbül, “Kırlıoğlu başkanımızın değindiği gibi Türkiye’nin derdi ışıklar değil, demokrasi, özgürlükler derdi. Demokratik ve özgür bir ülkede yaşarsak, o ışıkları bekleyenlerin derdi kalmaz. Bekleyenler demokrasi bekler, özgürlükleri bekler. Geçen yılki yapılan araştırmada, devlet yatırımı alan 81 il içerisinde Aydın 77. sırada. Son 4’üncü ildeyiz. İyi ki siz müteşebbisler var, iyi ki iş adamları var. Sizler olmasanız Aydın’a yatırım gelmeyecek. Sizlerin çalışmaları sayesinde ülkemiz katma değer üretiyor. Bir ülkenin çağdaş ülkeler arasında olabilmesi için katma değer üretmesi gerekiyor. Aydın Ticaret Odalarını tebrik etmek gerekir. Aydın en önemli ürünlerini katma değer haline getiriyorlar. Bu çalışmalara devletin destek vermesi gerekiyor. Ama devletin verdiği destek 19 yıldan bu yana ortada. İnşallah önümüzdeki günlerde demokrasi, özgürlük gelecek, müteşebbislerin yolu açılacak. Yabancı sermayeyi ülkeye getireceğiz, milli ve yerli sermayeyi de en önemli yere getireceğiz. Devlet destek vermediği sürece müteşebbislerle bir yere kadar gidiyoruz. İnşallah bu binanın içi üretime yönelir, inşallah bu içi de yerli ve milli ekonomiye katkı sunan bir yer olur” ifadelerini kullandı.

“DİYALOG İÇİNDE OLMAMIZ LAZIM”

“Ben siyasete değil icraata bakıyorum” diyen AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Bülbül’e cevap vererek konuşmasına başladı. Erim, şöyle dedi: “Siyasetin yeri meclistir diyerek Sayın Bülbül’e buradan hatırlatıyorum. 19 yıldır ülkeye neler yapıldığını, 2002 den önce neler yapıldığını herkes biliyor. Onun değerlendirmesini de vatandaş yapar. 10 yıldır uğraşıyoruz dedi. Başkanımız bu kadar uzun sürmemesi lazım. Bir imar yaptıysak belediyelerin sonunu getirmesi gerekir. Bunların kısa sürede çözülmesi lazım. Diyalog içinde olmamız lazım. Birlikte bütün kurumlar birlikte hareket etmemiz lazım. Yeni yapılan hizmet binasının Nazilli Ticaret Borsasına hayırlar getirmesini diliyorum.”

“NAZİLLİ İNSAN KAYNAĞI ZENGİN BİR İLÇE”

“Borsanın böyle onurlu ve mutlu bir gününde sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum” diyen Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Nazilli’de 2 senedir görev yapıyorum. Birçok alanda güçlü bir ilçedeyiz. İnsan kaynağı güçlü bir ilçe. Nazilli gerçekten ürünleriyle, insan kaynağı zengin bir ilçe. Sadece tarım değil, bu ürünlerle ihracat yapıyoruz. Nazilli Ticaret Borsamız da güzel bir vazife yapıyor. Alanları yetmiyordu. Yeni yerlerinin temelini atacağız. Hayırlı olsun, Allah utandırmasın” ifadelerini kullandı.

4 AYDA BİTECEK

Nazilli Ticaret Odası yeni binasının A bloğu yaklaşık brüt 4 bin 50 m2 arsa üzerinde, 950 m2 temelde, 3 bin 200 m2 brüt kapalı alan yapılacak. Yeni hizmet binasının kaba inşaatı 4 ayda bitirilecek.