Didim Çamlık Mahallesinde denize sıfır konumda içerisinde 200’den fazla 20 yıllık fıstık çamları bulunan 20 dönümlük alan satıldı. İmar durumunda 1797 ada 1, 2 ve 3 parsel, 328 ada 3 parsel ve 2789 ada 1 parselde bulunan 3 farklı alan geçtiğimiz günlerde özel firmalara satıldı. Satışın yapılmasından sonra duruma tepki gösteren CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, bölgede basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP’li Yıldız’a CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, CHP Aydın İl Sekreteri Okan Kılıç, CHP İl Başkan Yardımcıları Serkan Doğan ve Dilaver Demir ile bazı ilçe yöneticileri eşlik etti.

“DİDİMLİLER BU ALANA SAHİP ÇIKSIN”


Basın açıklamasında konuşan CHP’li Yıldız “Bu alan 20 dönümlük bir yer; parça parça… Biz Didimliler olarak buraya 20 yıl önce çam ağacı diktik. Bu yerin satıldığını ve firmalarca alındığı ve inşaat yapılacağını ilçe başkanımız iletti. Buranın AK partili vekillerine özellikle Metin Yavuz’a sesleniyorum. İl ve İlçe Emlak Müdürlüğüne sesleniyorum, bir yeri satarken yerinde tespit ediyor musunuz? 20 yıl önce Didimliler bu yere fidan dikti. Bu yeri satıyorlar. Bunların arkasında kimler var, hangi gerekçeyle kaldıracaklar? Bu çamlar sökülünce kurur. Buradaki çamları da kurutacaklar. Biz CHP’li vekiller olarak Çevre Bakanlığına, Milli Emlak müdürlüğüne sesleniyoruz, buraya bir çivi dahi çaktırmayacağız. Denize sıfırı bir yer burası, burada insanlar yürüyüş yapıyor. Ormanı yakıp imara açıyorlar, diğer yandan olanı yok etmeye çalışıyor. Biz bu yeşil alan sahip çıkmalıyız. Didimlilere de sesleniyorum buraya sahip çıkalım. Biz Didimlilerin haklarını koruyoruz. Bu alanı sadece rant anlamında bile bile çamları satıyoruz. Giderayak ne varsa Didim’deki yerleri satmaya çalışıyorlar. Orman olan yer satılır mı? İnsan elini vicdanına koyar.” dedi.

“BİZİM BELEDİYELER BURAYI ALIP YEŞİL ALANA ÇEVİRİR”


CHP’li Yıldız olayın peşini bırakmayacaklarını kaydederek, “Bu işin arkasına düşeceğiz. Bu orman alanlarını kimsenin satma hakkı yok. Ben iki çocuk babasıyım burası benim 3. evladım. Burası güzel bir yer, denize sıfır. Burası satılır mı, satmak istiyorsan biz Didim Belediyesi ve Aydın BŞB olarak burayı alıp yeşil alanı çevirmek istiyoruz. CHP olarak neler olacağını bildiğimiz için sonuç burada; yarın müteahhit burada neler yapacak? Bu çamları kesecek. AK parti ilçe başkanına sesleniyorum bu sevdadan vazgeçsinler. Paraya ihtiyaçları varsa biz CHP’li belediye olarak burayı alırız. Bu yeri satacaklarsa versinler İBAN numarasını biz yatıralım. Yeterince hazine arazilerini satıyorlar ama Didimliler bundan yararlanmıyor. Birileri para kazanacak diye Didim’in geleceğini yok edemeyiz. Ben buradan Bakanlığa, Milli Emlak Müdürlüğüne, AK Parti milletvekillerine ve ilçe yöneticilerine sesleniyorum; gelin bundan vazgeçin” ifadelerini kullandı.
CHP’li Yıldız, konuyu 1 Ekim’de açılacak olan TBMM’de dile getireceğini sözlerine ekledi.