Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, Kuşadası’nda gerçekleştirilen turnuvada Balkan Kupası’nı kazanarak büyük bir başarıya imza attı. Balkan Kupası’nı kazanarak Challenge Kupası’na katılmaya hak kazanan Aydın’ın Sultanları, kentin gururu oldu. Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı’nın Antrenörü Alper Hamurcu, hem Balkan Kupası şampiyonluğu hem de önümüzdeki günlerde oynanacak olan Türkiye Kupası’nı değerlendirdi.

HAMURCU’DAN TEŞEKKÜR


Uzun zaman sonra kendi seyircilerinin önünde böyle bir karşılaşma oynamak ve sonucunda kupayı kazanmalarının kendilerini çok mutlu ettiğini kaydeden Antrenör Hamurcu, “Bizi tribünlerde yalnız bırakmayan tüm voleybolseverlere çok teşekkür ediyorum. Geçen seneden hedefimiz olan Avrupa Kupaları’na katılmanın bir ön koşulu olan Balkan Kupası’nı kazanıp hedefimize ulaştığımız ve ülkemizi Challenge Kupası’nda temsil edeceğimiz için çok mutluyuz. Turnuvayı Türkiye ve Kuşadası’na alarak kendi seyircimiz önünde oynama fırsatı sunan başta kulüp yönetimi ve Kuşadası Belediyesi olmak üzere özellikle çok emek harcayarak bu turnuvayı kısa sürede organize eden kulüp menajerimiz Sabri Can’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

“TURNUVA BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ANLAM İFADE EDİYORDU”


Turnuvanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Hamurcu, “Açıkçası turnuva bizim için hem Türkiye Kupası’na hem de lig etabına hazırlanmak ve bu sayede takımımızın durumunu görebilmek adına, çok büyük bir anlam ifade ediyordu. Bu maçlar esnasında özellikle dikkat ettiğimiz bileşenler, takımımızın yeterli iletişimi sağlayıp sağlayamadığı ve karar vermiş olduğumuz oyun planına sadık bir şekilde hareket edip etmeyecekleriydi. Yeni katılanların sayısının çok olduğu bir grupta bu iki faktörün bizim için kısa sürede çözümlenmesi ve uygulamaya geçirilmiş şekilde görüşmesiydi. Bunu tam anlamıyla yerine getiren bir takım görüyor olmak çok ama önemli bir adımın atılmış olduğu anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE KUPASI’NI EN YÜKSEK YERDE BİTİRMEK İSTİYORUZ”


Türkiye Kupası hakkında da değerlendirmelerde bulunan Hamurcu, “Şimdi önümüzde bir diğer önemli turnuva olan Türkiye Kupası var. Buradaki rakiplerimiz, Balkan Kupası’ndaki rakiplerimize oranla çok daha kaliteli. Bu zaman zarfına kadar eksiklerimizi tamamlayıp ve iyi yaptığımız şeyleri daha iyi yaparak Türkiye Kupası’nı olabilen en yüksek yerde bitirmek istiyoruz.” dedi. Aydın Büyükşehir Belediyespor, önümüzdeki hafta oynayacağı Türkiye Kupası’nda Nilüfer Belediyespor, Kuzeyboru ve Sarıyer Belediyespor ile karşılaşacak. İlk maçı 28 Eylül Salı günü saat 18.30’da Kuzeyboru ile oynayacak olan Aydın BŞB, 29 Eylül Çarşamba günü saat 18.30’da Sarıyer Belediyespor ve 30 Eylül Perşembe günü saat 14.30’da Nilüfer Belediyespor ile karşılaşacak. Mavi-beyazlılar, karşılaşmaları Ankara’daki Başkent Voleybol Salonu’nda oynayacak.