Bir eğlence mekanında iki grubun yüksek müzik nedeniyle başlayan tartışması sokakta devam etti, ardından silahlı çatışmaya döndü. Edinilen bilgiye göre olay gece 23.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre eğlence mekanına müşteri olarak gelen Yavuz Daştan, Davut Daştan, Emrah Kıran, ve Aziz Çetindalan müzik sesinden dolayı mekan sahibi ve çalışanlarla tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü, kavga mekan dışına taştı.
Çok sayıda eğlence mekanının olduğu Kuşadası'nın Balıkçılar Meydanında önce yumruklaşan taraflar, ardından silahlarına davrandı. Görgü tanıklarının ifadelerinin ve meydanda bulunanların çektiği görüntülere göre Aziz Çetindalan ve Emrah Kıran silahına sarıldı, karşılıklı ateş etti. Kurşunların hedefi Haluk Doğan ile Onur İtiş silahla yaralanırken, çıkan arbedede Çağrı Ümit, Yavuz Daştan ve Davut Daştan’da darp edilerek yaralandı. Olaya çok sayıda polis müdahale ederken, hayati tehlikeleri bulunmayan yaralılar ambulanslarla Kuşadası Devlet Hastanesine sevk edildi.
Polis ekipleri, Aziz Çetindalan ve Emrah Kıran ile birlikte olaya karışanları gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.