Nazilli’de çevre dostu doğaseverler, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü nedeniyle çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdi. Saat 10.00 ve 14.00 da yapılan temizlik çalışmalarına her kesimden çok sayıda doğasever katıldı. Aydın Büyükşehir Belediyesi, doğaseverlere çöp poşeti ve eldiven desteğinde bulunurken, toplanan yaklaşık 200 poşet çöp belirli noktalarda bırakıldı.

200 POŞET ÇÖP TOPLANDI

4 ayrı noktada 2 farklı saatte gerçekleştirilen temizlik çalışmalarına her kesimden çok sayıda doğasever katıldı. Çalışmaya ekip desteği sağlayan Aydın Büyükşehir Belediyesi, ayrıca doğaseverlere çöp poşeti ve eldiven desteğinde bulundu. Arslanlı Mergen Çayı, Mergen Mesire Alanı, İsabeyli Mesire Alanı ve İsabeyli baraj üstü piknik alanından toplanan yaklaşık 200 poşet çöp, Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından da traktörlere yüklenerek alındı.

“DOĞAYLA SAVAŞ HALİNDEYİZ”

Dünya Temizlik Günü etkinliğine katılan gruplar adına açıklama yapan Nazilli Hayvanseverler Derneği Başkanı Mehmet Gürkan Tığoğlu, Dünya temizlik gününde Nazillililer olarak bir araya geldiklerini söyledi. Tığoğlu; “Bölgemizde 5-6 noktada kırsal ve ormanlık alanda 200 poşet çöp atığı topladık. Çeşitli gönüllülerin katılımıyla bu etkinliği gerçekleştirdik. Dünyada eş zamanlı yapılan bu etkinliğe 180 ülkede milyonlarca gönüllüyle birlikte Dünya Temizlik gününde aynı anda yaptık. En güzel atık toplama yönetimi, o atıkları doğaya hiç atmamaktır. Çünkü bizler doğayla savaş halindeyiz. Eğer ki bu savaşı kazanırsak insanlık kaybedecek” dedi.

GELİNLİĞİYLE ÇÖP TOPLADI

Hayvanseverler Derneği Başkanı Tığoğlu ve doğaseverler temizlik yaptığı sırada bölgede piknik yapan vatandaşların yanına giderek çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını istedi. Piknik yapan bazı vatandaşlar da çevre temizliği çalışmalarına katılarak gönüllü doğaseverlerle birlikte çöp topladı. Etkinlik dolayısıyla alana gelen gelin arabası ise dikkatleri çekti. Akşam dünya evine girecekleri öğrenilen damat Sabri Gürel ile gelin Gizem Özkurt’un çevre duyarlılığı ise katılımcıların takdirini topladı. Eldivenleri giyerek gelinliğiyle çöp toplayan Özkurt, vatandaşları çevre duyarlılığı konusunda uyarırken, damat Sabri Gürel de; “Doğasever ve Hayvansever grupları olarak gelecek nesillere güzel ve temiz bir yarın bırakmak için el ele verdik. Bugünü en güzel şekilde birlikte gelin ve damat olarak birlikte temizledik. İnsanların mesire alanlarına geldikleri gibi gitmelerini ve bulmalarını istedikleri gibi bırakmalarını istiyoruz. Çünkü çocuklarımız buralara geliyor, onlara temiz bir yer bırakmalıyız. Çevremizi temiz tutalım” diye konuştu.
Etkinliğe katılan doğaseverler desteklerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ve ekiplerine teşekkür etti.