Germencik İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali’nde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, hükümetin salgın süreci politikalarını eleştirdi. Hükümetin esnafın durumunu görmediğini belirten Yıldız, küçük esnafların çoğunun iflas ettiğini söyledi.

ESNAFA 200 BİN LİRALIK HİBE

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş’in küçük esnaflara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yaptığı yardımlardan bahseden Yıldız, "Germencik gibi bir yerde kredi değil, hibe olarak küçük esnaflarımıza toplam 200 bin TL geri ödemesiz para dağıtmıştır. Yine ekonomik durumu iyi olmayan bir sürü aileye ciddi derecede ekonomik katkı sağlamıştır" dedi. Salgın sürecinde esnafların, ailelerin ve çiftçilerin çok büyük zararlar gördüğünü kaydeden Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere partisinin bütün belediye başkanlarının halkın yanında yer aldıklarını ifade ederek, kendilerine teşekkür etti.

"HESABINI SANDIKTA SORACAĞINIZDAN EMİNİM"

Aydın’ın bütün ilçelerini gezdiğini dile getiren Milletvekili Hüseyin Yıldız, "Her gittiğimiz yerde çiftçinin durumu perişan. Maalesef pandemi yetmiyormuş gibi kuraklık ve su sorunları ile karşı karşıyayız. Biz, 2020 yılı öncesinde DSİ Bölge Müdürlüğü'nü uyardık. 'Aydın'da bir kuraklık olacak ve Türkiye genelinde bunun önlemini alın' dedik. Ama maalesef alınmadı. Hiçbir merak etmeyin bunun hesabını sandık geldiğinde soracağınızdan eminim" dedi.