Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Cemil Şahin ve kardeşi Cemre Şahin Kazıcı, eşine az rastlanan bir hikayenin kahramanları oldu. Çocukluk yıllarından itibaren başarılı bir eğitim hayatı geçiren Cemil Şahin veteriner hekim, kardeşi Cemre Şahin Kazıcı ise mimar olarak meslek hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Mesleklerini büyük bir özveriyle yapan Cemil Şahin 2018 yılında, kardeşi Cemre Şahin Kazıcı ise 2017 yılında mesleklerinin oda başkanlığına seçildi. Hem mesleklerini hem de başkanlık görevlerini dört yıldır başarıyla sürdüren Şahin kardeşler, 2009 yılından bu yana ikamet ettikleri Aydın’da bir ilke imza attı. Aynı dönemde kentteki iki farklı odanın başkanlık görevini aynı anda yürüten ilk kardeşler olan Şahin kardeşler, ailelerinin de gururu oldu.

“HER ZAMAN ODAYA SEMPATİYLE YAKLAŞTIM”

Şahin kardeşler, meslek seçimlerini ve oda başkanlığına giden süreci SES Gazetesi’ne anlattı. İlk olarak Cemre Şahin Kazıcı, Mimarlar Odası ile tanışma sürecini anlatarak şu ifadeleri kullandı: “Mimarlar Odası ile İzmir’de öğrencilik yıllarımda tanıştım, hem mesleki hem de toplumsal konularda aktif ve etkin yapısı, bana mimar ve vatandaş olarak pek çok açıdan fayda sağlıyordu. Bu sebeple odaya her zaman sempatiyle yaklaştım. Öğrencilik yıllarımda da mesleki paylaşımlar için odada çok vakit geçiriyordum. Oda ve örgütlülük kültürü böylelikle bende yerleşti. Odamızdan hep fayda görmüş bir mimarlık öğrencisi olarak mezun olup Aydın’a geldiğimde de ‘bu sefer ben nasıl Mimarlar Odası’na fayda sağlayabilirim, borcumu nasıl öderim’ diye düşündüm. Hem mesleki bilgi ve donanımımı hem de toplumsal konularda hissettiğim sorumluluğu odam, meslektaşım ve kentim için katkıya dönüştürebilmek amacıyla yönetim kuruluna aday oldum. Meslektaşlarımın destek ve takdirleriyle 2017 yılında başkan seçildiğimde 26 yaşındaydım. Üç dönemdir başkanlık görevimi büyük bir onur ve keyifle yürütüyorum.”

“ABİMİ HEP BİR İDOL OLARAK GÖRDÜM”

Aynı anda farklı odalarda ağabeyi Cemil Şahin ile başkanlık yaptıklarını duyanların şaşırdıklarını ifade eden Cemre Şahin Kazıcı, “Herkes çok şaşırıyor ama bana kalırsa çok şaşırılacak bir konu değil. Aksine çok doğal… Aynı ailede yetiştik, aynı okullarda eğitim aldık, ben abimi hep bir idol olarak gördüm. Abimin hayata bakış açılarını benimsedim, attığı adımları izledim. Türkiye’nin pek çok farklı şehrinde birlikte büyüdük. Sosyal ve kültürel açıdan yaşam pratiklerimiz, hayata bakış açımız aynı şekilde gelişti. Bu sebeple mesleklerimize de aynı istekle ve aynı yöntemlerle katkı verme eğilimlerimizin olmasını doğal karşılıyorum. Atama sisteminin olmadığı, tüm üyelerinin aday olabildiği ve oy kullanabildiği en demokratik seçim sistemine sahip ayrı meslek örgütlerinde aynı dönemlerde başkan olarak seçilmeyi, içinde bulunduğumuz dönemde ve toplumun her kesiminde, bakış açıları sadece mesleğine ve topluma fayda sağlamak olan apolitik yöneticilere duyulan güvenle ilişkilendiriyorum.” dedi. Ağabeyi ile birlikte başkanlık yapmalarının birçok avantajı olduğunu kaydeden Cemre Şahin Kazıcı, “Aynı hukuk devleti içerisindeyiz ve meslektaşlarımız da aynı toplumda yaşıyorlar. Dolayısıyla bir kararı uygulayabilmek için aynı hukuki ve sosyal süreçlerin izlenmesi gerekiyor. Birbirimizin yapacağı faaliyetlerde, atacağı adımlarda nasıl etkisi olduğunu istişare ederek farklı örgütlere aynı faydayı sağlama avantajı veriyor diye düşünüyorum.” diye konuştu.

“MESLEKTAŞLARIMIZIN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA ADAY OLDUM”

Ailelerin her zaman desteğini hissettiklerini vurgulayan Cemil Şahin ise, “Bizim ebeveynlerimiz, mesleki eğitim tercihlerimizi yaptığımız dönemlerde, seveceğiniz ve keyifle yıllarca icra edeceğiniz mesleği seçin diyerek bu konuda net bir şekilde bizi özgür bıraktılar. Biz de can-ı gönülden istediğimiz meslekleri seçtik. Sevdiğiniz mesleği icra ettiğinizde, mesleğiniz bir yaşam biçimi, meslektaşlarınız ise sizin kardeşiniz oluyor. Bu durum bir süre sonra mesleğe hizmet etme hevesi uyandırıyor. Örgütlü mücadelenin de önemini biliyorsanız kollarınızı sıvayıp her türlü zorluğa rağmen ekibinizle ve tüm meslektaşlarınızla birlikte mesleğinizin hakettiği noktaya ulaşması için gece gündüz çalışıyorsunuz. Hangi alanda olursanız olun tek başınıza asla bir gücünüz ve bir anlamınız yok. Bizim de sığınabileceğimiz, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşu olan tek liman, Türk Veteriner Hekimleri Birliğidir, Odalarımızdır. Ben meslek örgütümüzün içerisinde ilk başta denetleme kurulu üyesi olarak yer aldım. Dört yıl bu görevi yaptım. Meslektaşlarımızın talebi doğrultusunda yönetim kurulu üyeliğine aday oldum. Meslektaşlarımızın teveccühü ile bu göreve seçildim ve akabinde yönetim kurulumuzun takdiriyle Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildim. 2018 yılından bu yana başkanlık görevimi sürdürüyorum.” şeklinde konuştu.

“İKİMİZ DE MESLEK ŞOVENİSTİYİZ”

Kardeşiyle birlikte iki farklı odanın başkanlık görevini yerine getirmelerinin gurur verici olduğunu kaydeden Cemil Şahin, “Aynı şehirde farklı meslek dallarının temsilcileri olmak bizim için büyük mutluluk kaynağı. Ben de kız kardeşim de sevdiğimiz meslekleri icra ediyoruz. Bu meslek sevdamızın bir noktada buraya gelmiş olması, aynı şehirde aynı dönemde başkanlık yapıyor olmak çok güzel ve inanılmaz keyifli bir duygu.” dedi. Sürpriz olmadığını ifade eden Cemil Şahin, “Hakikaten ikimiz de ciddi anlamda meslek şovenistiyiz. Bir noktada zaten meslek örgütlerimizin de işleyiş tarzları aynı. Gün içinde birçok kez bir araya geliriz. Konuşuruz, paylaşırız, birbirimizden feyz alırız. Birbirimizin yaptığı çalışmaları örnek alırız. Birbirimize destek oluruz. Manevi anlamda çok ciddi güzel sinerjimiz oluyor. Dışarıdan da çok olumlu tepkiler alıyoruz. Ekiplerimizle, ailelerimizin de anlayışı ve desteğiyle, mesleklerimiz için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.