Germencik’in incir başta olmak üzere tarım ürünlerini tanıtmak ve koronavirüs salgını dolayısıyla sıkıntılı günler geçiren vatandaşlara moral vermek için Germencik Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı’nda İncir, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali düzenledi. Üç günlük festivalin ilk gecesinde ‘Ankaralı Ayşe’ sahne aldı. Sunuculuğunu ‘Sahne Adamı’ lakaplı Doğukan Alsay’ın yaptığı festivale CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, Germencik Kaymakamı Turgay Gülenç, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, İlçe Emniyet Müdürü Ömüray Bozkurt, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Nacar, CHP İlçe Başkanı Salih Çavuş, İYİ Parti İlçe Başkanı Sabahat Baltacı Toker, Tariş İncir Birliği Başkanı Mustafa Bircan, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“GEÇİM KAYNAĞIMIZ OLAN İNCİRİMİZİ DAHA FAZLA TANITMAK İSTEDİK”

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fuat Öndeş, halkın teveccühü ile 2,5 yıl önce göreve geldiğini söyledi. Salgın nedeniyle tüm dünya ile birlikte Türkiye’nin de zorlu bir sürece girdiğini dile getiren Başkan Öndeş, “Siz değerli vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmek amacıyla çıktığımız bu yolda hastalıklar, depremler ve seller derken bir de kuraklıkla daha sıkıntılı bir döneme girdik. Bizler de herkesin sıkıntılı günler yaşamasından dolayı normalleşme sürecinde bir festival düzenlemek istedik. Kıymetlimiz, geçim kaynağımız olan incirimizin adını yaşatmak ve daha fazla tanıtmak adına eğlenerek bu tanıtımı yapalım istedik. Çocuktan yetişkine kadar herkesi mutlu etmeyi planladığımız festivalimizin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

“10 YILDA YAPILMAYACAK İŞLERİ GERÇEKLEŞTİRDİ”

Milletvekili Hüseyin Yıldız da, Germencik’in 2014 ile 2019 yılları arasında kötü yönetildiğini söyledi. Başkan Öndeş’in ise 2,5 yıllık görev süresi içerisinde 10 yılda yapılmayacak işleri gerçekleştirdiğini kaydeden Yıldız, kendisini tebrik etti. Yıldız, konuşmasının devamında da iktidarı hedef aldı.

"GÜZEL HİZMETLERE İMZA ATACAĞIZ"

Kaymakam Turgay Gülenç ise, Germencik'te kısa süre önce göreve başladığını hatırlatarak, "Güzel Aydın'ımızın güzel ilçesi Germencik’te sizlerle birlikte güzel hizmetlere imza atacağız. İlçemizi hak ettiği en güzel yere getirmek adına mücadele edeceğim" dedi.

“ AYDIN'IN EN GÜZEL İNCİRİ GERMENCİK İNCİRİ”

"Dünyanın en güzel inciri Aydın'ın, Aydın'ın da en güzel inciri Germencik inciridir" diyen Gülenç, festivalin çok anlamlı olduğunun altını çizerek, düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

EN İYİ İNCİR YETİŞTİRİCİLERİNE ÖDÜL

Konuşmaların ardından, festival kapsamında yapılan ‘En İyi İncir Yetiştiriciliği Yarışması’nda incirleri dereceye giren üreticilere ödüllerini Milletvekili Yıldız, Kaymakam Gülenç ve Başkan Öndeş takdim etti. Birinci Hacer Şahin tam, ikinci Beytullah Yavuz yarım ve üçüncü Nermin Yavuz çeyrek altınla ödüllendirildi.

ANKARALI AYŞE COŞTURDU

Daha sonra, ‘Ankaralı Ayşe’ olarak bilinen ünlü sanatçı Ayşe Dinçer konser verdi. Sahne performansı ile büyük beğeni toplayan Dinçer’in seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla vatandaşlar doyasıya eğlendi. Belediye Başkanı Öndeş, Dinçer’e incir ikram edip, konser için teşekkür çiçeği takdim etti. Ankaralı Ayşe konseri ile son bulan festivalin ilk gününde çocuklar kendileri için kurulan şişme oyun gruplarında eğlendi, üreticiler ise kendi ürünlerini tanıtma fırsatı yakaladı.