Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü kaçak yapı birimine yapılan bir şikayet üzerine harekete geçen ekipler, Bayraklıdede Mahallesi Efe Konutları'nda yaptıkları inceleme sonucunda; ‘Onaylı proje ve eklerine aykırı olarak taşınmaz zemin katında PVC malzeme ile 2.90x1.30m ebatlarında ilave depo nitelikli alan imal edildiği, taşınmaz giriş cephesi zemin katında 1.05x2.40m ebatlarında penceresinin kapatıldığını’ tespit edilirken, imal edilen aykırılıkların bitmiş ve kullanılır vaziyette olduğu belirlendi.

EKİPLERE SALDIRDI, ÇALIŞANLARI TEHDİT ETTİ

Kısa bir süre önce DEVA Partisi Kuşadası İlçe Başkanı seçilen Behçet Alp, konutundaki kaçak imalatı tespit eden belediye görevlilerine de sözlü saldırıda bulunarak Belediye Başkanı Ömer Günel ve görevli ekipleri tehdit ettiği iddia edildi. Tutulan raporlara göre sinkaflı küfürler eden DEVA Partili Alp hakkında belediye çalışanları, yapı kontrol müdürü ve Belediye Başkanı Ömer Günel şikâyetçi oldu.

İL BAŞKANI ERÜRKER'İN TEPKİSİ MERAK KONUSU OLDU

Öte yandan yeni kurulan bir siyasi partinin ilçe başkanının konutundaki yapı ruhsatına aykırı kaçak imalatları yok sayıp, görevini yerine getirmeye çalışan kamu personeline ve belediye başkanına karşı sinkaflı küfürler ederek tehdit etmesi ikamet ettiği site sakinleri tarafından kınandı. Site sakinleri, örnek olması gereken ilçe başkanının davranışlarından dolayı İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker'in tavrı ve konuyla ilgili tepkisinin ne olacağını merak ettiklerini dile getirdi.