Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Derneği ile iş birliğinde 25-26 Aralık günlerinde düzenleyeceği ‘Geleneksel Aydın Deve Güreşi Festivali’ne 150 bin lira maddi destek verecek. Destek kararının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından, açıklamalarda bulunan Aydınlı Genç Deveciler Grup Liderleri Melih Gezer ve Mevlüt Toker, ülke ve bölge kültüründe önemli bir yere sahip olan deve güreşlerinin gelecek nesillere aktarılmasına, yaşatılmasına ve daha geniş kitlelere yaygınlaştırılmasına katkı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkür etti.
Koronavirüs salgınından dolayı geçen sezon deve güreşlerinin yapılmadığını hatırlatan Gezer ve Toker, güreşlerin iptal edilmesi ile deve sahiplerinin mağdur olduğunu dile getirdi.

MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER


Aydın Büyükşehir Belediyesi bünyesinde dünyanın en büyük deve güreşlerinin yapılmaya devam edildiğini ifade eden Gezer ve Toker, “Başkanımız Özlem Çerçioğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden beri deve güreşleri büyük bir çıkış yakaladı. Birbirinden ünlü pehlivan develerin güreşlerine ev sahipliği yapan Aydın, devecilikte dünya çapında konuşulmaya başlandı. Yeni sezonda da muhteşem bir deve güreşi festivaline imza atılacak. 2 gün boyunca vatandaşlarımız güreşleri izleyerek, güzel vakit geçirecek. Biz de deve güreşleri kültürümüzün devam etmesinin sevincini ve mutluluğunu yaşayacağız. Deve güreşlerine katkısından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.