AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’a Didimli çiftçiler ve üreticiler adına Oda Başkanı Dr. Hilmi Yıldırım tarafından teşekkür edildi. Didim ziyareti kapsamında odayı ziyaret eden AK Partili Yavuz’u, Oda Başkanı Hilmi Yıldırım ile oda yöneticileri ağırladı.

“DESTEK ÇOK ÖNEMLİYDİ”


Ziyarette konuşan Yıldırım, kuraklık döneminde Didim ve Söke çiftçilerine Yavuz’un büyük destek sağladığını ifade ederek, “Sulama döneminde Valilikçe yapılan toplantılar neticesinde üreticiye 2 kez sulama suyu verilmesine karar verilmişti. Hatta 2. su garanti değildi ama Sayın Vekilimizle görüşmelerimizin ve Valilikçe yaptığı temasların ardından üreticimiz su sorunu yaşamadı, hatta 3. sulama suyu dahi kullanıldı. Çünkü Aydın’da sulama anlamında en son noktadayız. Bu anlamda sağladığı destek bizler için çok önemliydi.” dedi.

BİNA İÇİN DE DESTEK TALEBİ


Yıldırım, Didim ve ovasında yer alan ve azmak olarak bilinen su yataklarının AK Partili Yavuz’un girişimleri neticesinde temizlenmeye başlandığını ifade ederek, Adana’dan getirilen 13 sallama kepçeyle tüm azmakların temizleneceğini ve buraların gelecek yıldan itibaren su tutan yerler olacağını ifade etti. Yıldırım ayrıca oda binasının yer sorunu konusunda da AK Partili Yavuz’dan destek isteyerek bu noktada atılacak her adımın odanın yararına olacağını dile getirdi.

ORTAK AKIL VURGUSU


AK Partili Metin Yavuz ise çiftçinin ve üreticinin sorunlarının çözümü noktasında ortak akılla hareket ettiklerini ifade ederek, devletin imkanları doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirtti. Didim Ziraat Odasının sorunlarının çözümü için de çalışacaklarını kaydeden Yavuz, bu noktada ilçenin sorunlarına vakıf olduklarını dile getirdi.