Pandemi nedeniyle geçtiğimiz akademik yılı uzaktan eğitim öğretim yöntemiyle yapılan ADÜ’de bu yılki akademik yılın açılışı öğrencilerin barınma konusunda sıkıntı yaşamaması için 4 Ekim’e ertelendi. Ancak il merkezi ve ilçelerde ev kiraları ve yurt ücretlerinin fahiş fiyatlara tırmanması nedeniyle üniversite öğrencileri sosyal medyada isyan etti. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, öğrencilerin sesine kulak verdi. Rektör Aldemir, Aydınlılardan üniversite öğrencileri için ev kirası ve yurt ücretlerinde yardımcı olunmasını istedi.

AYDIN, ÇOCUKLARINI KUCAKLAYACAK


Pandemi sürecinde Türk halkının toplumsal dayanışmanın en önemli örneklerinden birini gösterdiğini dile getiren Rektör Aldemir, “İçinden geçtiğimiz pandemi sürecinde elele vererek toplumsal dayanışmanın en önemli örneklerinden birini gösterdik. Çocukluğumuzdaki mahalle sıcaklığını hiç kaybetmeyen şehir Aydın, şimdi de sınav arifesinde pandeminin tüm zorluklarına rağmen, ülkemizin geleceğini kurmak için yükseköğretime adım atan çocuklarımızı kucaklayacak” dedi.

AİLE OLDUĞUMUZU GÖSTERELİM


Rektör Aldemir, “Biliyoruz ki bu samimi şehir, öğrencilerimizi kendi çocuklarından ayırt etmeyecek. Belki bir tas sıcak çorba, belki samimi bir gülümseme ya da içten bir “nasılsın?”; bu şehre yakıştığı gibi bu topraklarda hep var olacak. Aydınlı hemşehrilerimiz, ev sahiplerimiz, yurt sahiplerimiz, halkımız Aydın’a yakıştığı gibi hep sevgi ve şefkatle evlatlarımızı ağırlayacak, mezun edip uğurlayacak. Evlatlarımızın en çok yakındığı ev kiraları ve yurt ücretleri konusunda Aydın ve Aydınlılar, mutlaka bu şefkatle ve Aydın’a yakışan hassasiyetle bu konunun çözümünde Aydın’ın bir aile olduğunu gösterecek, evlatlarımıza yardımcı olacaktır. Bu şehrin samimiyetine, bu şehrin vicdanına, bu şehrin insanlarına güvenimiz ve inancımız tam” diyerek Aydınlılara çağrı yaptı.