MESEM ziyaretinde Oda Başkanı Erul’a, Oda Sekreteri Ayşe Durmaz eşlik etti. Ziyarette bilgiler veren Okul Müdürü Hüseyin Şap, ustalık ve kalfalık öğrencilerinin lise mezunu olma şansı ile ilgili bilgilendirme yaparak, “2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılında 187 öğrencimiz lise diploması için derslere başladı. Pandemi sürecinin devamlılığı ve bakanlığımızın talimatlarına göre eğitimlere devam ediyoruz. Derslerini aldıktan sonra başarılı bir şekilde okulu bitiren öğrencilerimiz, mesleki ve teknik lise diploması almaya ve fark derslerini tamamlayarak teknisyen unvanı almaya da hak kazanmış olacak. Şu ana kadar 31 meslekte 187 öğrencimiz ders alıyor. Başvurularımız Kasım ayının ortasına kadar devam edecek. 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı için 70 öğrencimiz başvuru yaptı. Bu yıl toplamda 100’e yakın yeni öğrenci kaydımızın olmasını ön görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

“PROGRAM ÇOK ÖNEMLİ”


Oda Başkanı Şerif Erul ise Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğünün önemine değinerek, “Esnafların en çok zorluk yaşadığı konu çırak bulabilmek, ailelerin de isteği çocuklarının lise düzeyinde eğitim almasıdır. Gençlerimizin meslek öğrenmesi için Mesleki Eğitim Merkezi tarafından verilen program çok önemlidir.” dedi.
Ziyarette ayrıca Didim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, kalfalık, ustalık belgesi sahibi ve ortaokul mezunu olup da lise diploması olmayanlara lise diploması imkanı verilmesi konularında bilgi alışverişinde bulunuldu.