Aydın’ın turistik ilçesi Didim’de turizm sezonu eylül ayında da devam ediyor. Yaz dönemini hareketli geçiren ilçedeki büyük oteller, eylül ve ekim ayında da misafirlerini kabul etmeyi sürdürüyor.
Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, eylül ve ekim ayı dönemiyle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Didim yaz dönemini iyi geçirdi; özellikle büyük otellerdeki doluluk oranları yüksekti. Eylül ayında da doluluk oranları yüksek. Örnek verirsek Aguasis Otel eylülde yüzde 84, Maxiera Otel yüzde 90, Ramada yüzde 50 gibi oranlarda. Ekim ayında da büyük otellerdeki doluluk yüzde 50 seviyesinde. Otellerde gurbetçilerin yanı sıra Rus, Polonya, Roman ve Bulgar turistler ağırlanıyor. Acentelerin yanı sıra kapıdan satışlar da yapılıyor.” dedi.

“SENEYE İNGİLİZLERİ BEKLİYORUZ”


Şentürk, 15 Ekim’de ilçede sezonun sona ermesini beklediklerini belirterek, “Bu sezon gurbetçi akını ve yerli turist akını yaşandı. İngilizler de şayet gelseydi Didim’de inanılmaz bir sezon yaşanacaktı. İki yıldır İngilizler gelemiyor, umudumuz seneye. Seneye İngilizler gelirse Didim’in turizmde iyi bir noktaya ulaşacağını tahmin ediyorum.” diye konuştu.