İYİ Parti Aydın İl Yönetim Kurulu, İncirliova İlçe Başkanı Ahmet Alak ve Kuyucak İlçe Başkanı Ömer Kılınç’ı İl Sekreteri Salih Şafak Akdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. Yazılı açıklama yapan İlçe Başkanı Alak, disipline sevk edildiğini posta yoluyla öğrendiğinde, İYİ Parti’nin bir neferi olarak canının acıdığını söyledi.

“TALİHSİZ BİR İŞLEM”


Kendisine ulaşan disiplin yazısında, hangi tüzük ve disiplin suçunu işlediğine dair hiçbir bilgi ve belge olmadığını dile getiren Alak, “Yargı mercii gibi tüzük dışına çıkılarak talihsiz bir işlem başlatılmış. Kuruluşundan bu yana verilen her görevi yapabileceğini kanıtlamış olmanın huzurunu yaşarken il yönetimi tarafından disipline sevk edilmiş olmamız kul hakkına girmektedir. Temsil ettiğim İYİ Partimizi ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i iktidara taşımak için gece gündüz demeden ailemizden ve arkadaşlarımızdan feragat ederek çalışmamızın karşılığının disipline sevk edilmek değil aksine daha da ödüllendirmek olmalıdır. Biz nelerle mücadele ediyoruz, karşılığına bakın. Olacak gibi değil” ifadelerini kullandı.

“ADALET TECELLİ EDECEK”


Alak, disipline sevk edilmesi ile ilgili kendisine üzüntülerini dile getiren başkanlarına ve partili arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi.
Adaletin er geç tecelli edeceğini kaydeden Alak, “İYİ Parti tüzük ve yönetmeliklerine aykırı başlatılan disipline sevk sürecinin lehime sonuçlanacağından eminim. Süreci bekleyip göreceğiz. Haklı müdafaamız sonucunda yaşanan gelişmeleri bekleyip görelim” dedi.