Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Söke İlçe Yönetim Kurulu üyeleri tarafından, parti merkezinde karşılanan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, ilk ziyaretini Adnan Menderes Üniversitesi Söke İşletme Fakültesine gerçekleştirdi.

“EKSİKLERİ GİDERDİK”

Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Turan Akkoyun, dekanlık makamında yaptığı konuşmada, “10 aydır burada görev yapmaktayım, görevime başlamamın ardından hemen akademik anlamda fakültemizin eksiklerinin giderilmesi ile ilgili olarak bize yetki verildi. İTÜ, ODTÜ, KATÜ ve Erzurum Teknik Üniversitelerinin de desteklerini alarak biz anabilim dalı eksiklerimizi giderdik. İçinde bulunduğumuz pandemi nedeniyle fakültemize atamalarımızı gerçekleştiremedik. Rektör beyimizin tavrı tamamen fakültemizde Mimarlık ve Tasarım fakültelerinin faal olması yönünde. Bu yöndeki çalışmalarına bizler bizzat şahidiz. Bize verilecek olan yetkilendirme sürecinde akademik bütün eksiklerimiz giderildi. Akademik olarak ek kontenjana girildiğinde gelecek yılda fakültemize öğrenci alımına başlayacağız” dedi.

MÜZE ÇALIŞMALARI

Akkoyun, “Dekan olmamın yanında bir Aydınlı olarak 1986 yılında Aydın’dan ayrıldım. Başka vilayetlerde çalıştık. 28 Şubat döneminde 14,5 yıl açıkta bırakıldım ve Danıştay kararıyla 2012’de tekrar göreve iade edildim. 2013 yılında doçent, 2020 yılında Aydın ADÜ bize profesörlük kadrosu verince, Afyon Kocatepe üniversitesinden ADÜ’ye geldim. Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin eksiklerini akademik anlamda rektör beyin de destekleriyle giderdik şu an açılışa hazır hale getirildi. Ülkemizdeki üniversite sayısının akademik kalitesini arttırma yönünde siyaseten her zaman destek bekledik. Bu beklentimiz sadece Aydın ilimiz olarak değil, sadece iktidar milletvekillerimizden değil aynı zamanda bütün milletvekillerimizden ve diğer siyasi partilerimizden de destek bekliyoruz. Partiler, demokrasimizin bir gereği, motoru, lokomotifi ama akademinin bunların üstünde olduğuna inandık her zaman ve böyle olması gerekiyor. İşletme Fakültesi anlamında düşündüğümüzde her şeyden önce bir fakülteyi evrensel bilim kriterlerinde tutmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

DESTEK MESAJI

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ise, “Bizler iktidar partisi olarak ve milletvekilleri olarak üniversitelerimize vermiş olduğumuz destekler ve hizmetler ortada. Bu hizmetlerimiz her zaman devam edecek. Hayatımızın her alanında işletme yönetimi ile ilgili, para ile ilgili çok alan var. Sayın dekanım, sizler bir çalışma yapın ve bizler de gelelim, hocalarımızla olsun, öğrencilerimizle olsun, kardeşlerimizle olsun onlarla birlikte oturalım sohbetler edelim. Ben de mülkiye mezunuyum, ben de ekonomistim, eski bir finansçıyım ve bankacıyım. Kardeşlerimizle karşılıklı olarak oturalım konuşalım ve bildiklerimizi kendilerine aktaralım. Böyle bir etkinlik yaptığınızda bizler de geliriz ve destek veririz” sözlerini kaydetti. AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş daha sonra, AK Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım’a taziye ziyaretinde bulundu. Savaş, OSB Ege Gaz Beton, OSB Uçak Tekstil ve ardından Söke Sanayi esnaflarına ziyaretler gerçekleştirdi.