2018 yılı Eylül ayında atandığı Karacasu’daki görevinde 3 yılı doldurmasının ardından Cumhurbaşkanı kararnamesi ile tayini çıkan Kaymakam Ahmet Soley, sabah saatlerinde ilçeden ayrıldı. Karacasu Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, eski belediye başkanları Zeki İnal, Mustafa Büyükyapıcı, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Kaymakamlık çalışanları ve vatandaşlar Kaymakam Ahmet Soley’i daireden çıkarken uğurladı. Soley, makam arabasıyla birlikte önünde polis arabası eşliğinde ilçe merkezinde bir tur attı. Öte yandan yeni Kaymakam Furkan Alpay’ın yarın Karacasu’daki görevine başlayacağını öğrenildi.

“BİRÇOK ŞEY YAPTIK”


İlçeden ayrılmadan önce sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kaymakam Ahmet Soley, kimseye üzgün ya da kırgın olmadığını söyledi. Soley yaptığı paylaşımda, “20 Ağustos 2021 tarih ve 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Gömeç Kaymakamlığına atanmam nedeniyle 3 yıldır yürüttüğüm Karacasu Kaymakamlığı görevinden 15 Eylül 2021 günü saat 10.30’da ayrılıyorum. Ayrılışım ilçede göreve başladığım gün söylediğim gibi olmasa da, ayrılırken o gün söylediğim çoğu hususun gerçekleşmiş olmasının onur ve mutluluğunu yaşıyorum. Değerli Karacasulu hemşehrilerim iki yıl pandemi süreci gibi sıkıntılı bir dönemde de olsa, üç yıl içinde sizlerin desteğiyle, sizlerle birlikte çok şeyler başardık. Sayın Valilerim Hüseyin Aksoy ve Yavuz Selim Köşger’in yönlendirmeleri doğrultusunda her biri görevine bağlı olan çalışma arkadaşlarım ve sizlerin bize destek ve katkılarınızla pandemi sürecini ilimizde en sıkıntısız geçiren ilçe olmamız yanı sıra, Karacasu’nun geleceğini değiştirebilmek için birçok şeyler gerçekleşti” dedi.

“SİZLERİ UNUTMAYACAĞIM”


Soley sözlerinin devamında, “Bu başarıda en büyük pay sahibi de bana ve ekibime güvenerek bizi her zaman destekleyen sizlersiniz. Başarım sizin başarınızdır. Artık zaman geldi ve 15 Eylül sabahı 10.30’da görevimi teslim edip ayrılıyorum. Ayrılırken şunu belirteyim ki olanlardan dolayı ilçede kimseye küskün ve kırgın değilim. Belediye Meclisinin beni fahri hemşerilikle onurlandırdığı Karacasu için elimden gelen çabayı gösterip her zaman Karacasu ve Karacasuluların yanında olacağım.
Artık ben de bir Karacasuluyum, istendiğimde, ihtiyaç duyulduğumda her zaman göreve hazırım. Hoşçakal Karacasu, hoşçakal Karacasulular. Sizleri seviyorum ve asla unutmayacağım” ifadelerini kullandı.