AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz, birtakım ziyaretler için Didim’e geldi. AK Partili Yavuz, Didim ziyaretine ilk olarak ilçe teşkilatını ziyaret ederek başladı. Yavuz’u AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı, ilçe yöneticileri ile bazı belediye meclis üyeleri karşıladı.

“DEVLETİN GÜCÜNÜ GÖRDÜK”


İlçe Teşkilatı ziyaretinde basına konuşan Yavuz, 20 gün önce Didim’e ziyarete geldiğini kaydederek “Ülke olarak ekonomi anlamında iyi noktalardayız. Pandemi sürecinde tüm dünya bundan etkilendi. Pandemi süresinin dışında yangın ve sel felaketleri yaşandı. Devletimizin gücünü orada gördük. Ben de bizzat yangın bölgesinde görevlendirildim ve yaraları sarmaya devam ediyoruz.” dedi.

MÜJDE VERDİ


AK Partili Yavuz, Aydın genelindeki yatırımlara değinerek Söke ve Kuşadası’nın içme suyu problemini çözecek olan Sarıçay Barajı’nın inşaatının sürdüğünü, 2023 yılında su tutacak pozisyona getirileceğini, Denizli-Aydın Otoyolu’nun da bu tarihe kadar tamamlanmasını beklediklerini ifade etti. Didim özeline 75. Yıl Sanayi Sitesi’nin 40 yıllık sorununun çözümüne yaklaşıldığını belirten Yavuz, Didim’e Millet Bahçesi müjdesi vererek, “Bakanlığımızla bu konuyu görüştük. Efeler Mahallesi 4807 ada 10 parseldeki 50 dönümlük alanda Didim halkının kullanıma sunulması için Millet Bahçesi’ni hayata geçireceğiz. Bununla ilgili de çalışmaları takip ediyoruz. Okulların durumuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde İlçe Başkanlarımızla birlikte yeni Milli Eğitim Bakanımızı ziyaret edip durum değerlendirmesi yapacağız.” diye konuştu.

MESLEK ÖRGÜTLERİNE ZİYARET


İlçe teşkilatı ziyaretinin ardından AK Partili Yavuz, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç’i ziyaret etti. Ziyarette Kubaliç, kooperatif olarak 120 milyon TL kredi kullandırdıklarını ve sıfır takipte olduklarını belirtti. AK Partili Yavuz, kooperatif borçlarının geri ödenmesi noktasındaki takip oranının düşük olmasının iyi olduğu, bu göstergelerin de ekonomik anlamda esnafın durumunun iyi olduğunun bir belirtisi olduğu mesajını verdi.
Milletvekili Yavuz ve beraberindeki heyet daha sonra Didim Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Savaş Cengiz’i ziyaret etti. Ziyarette şoför esnafının pandemi öncesi ve sonrasındaki durumuyla ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.