Karacasu'da geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirilen toplu sünnet töreninde yetişkinlerin bile zaman zaman gözlerini kaçırarak izlediği dans gösterisinin çok sayıda çocuğun bulunduğu bir ortamda yapılması tepkilere neden oldu. Farklı yaş gruplarındaki çocukların gözlerini ayırmadan izlediği kimisinin cep telefonu ile kayıt yaptığı ciddi anlamda bazı sahnelerinde çıplaklığın yer aldığı dans gösterisinin çocuklara uygun olmadığı ifade edildi. Vatandaşlar “Çocukların bir hayırsever tarafından sünnet ettirilmesini, Kaymakamlığın bu organizasyona destek vermesini alkışlıyoruz ama bu gösteri ne demek oluyor. Keşke bunun yerine çocuklara Hacivat ve Karagöz gibi kukla veya gölge oyunları izlettirilseydi” diye tepki gösterdi.

KAYMAKAM VE BAŞKAN PLAKET VERDİ

Karacasu Kaymakamlığı'nın organizasyon desteği ile düzenlenen ve bir hayırseverin katkılarıyla yapılan toplu sünnet etkinliği, yardımseverliğin ve dayanışmanın örneğini gösterse de bazı sahneleri yarı çıplak olan modern dans gösterisinin sünnet etkinliğinin ruhuna uygun olmadığı yorumlarına neden oldu. Etkinliği Kaymakam Ahmet Soley, Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş takip ederken, etkinlik sonunda MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Erikmen gösteriyi yapan topluluğa, Kaymakam Ahmet Soley ise kaymakamlık tarafından yapılan tüm organizasyonlarda görev alan 'enişte' lakaplı Metehan Çifçi’ye plaket takdim etti.

PROTOKOLDE SİGARA KRİZİ

Öte yandan 12 Kasım 2020'den itibaren geçerli olan ve tüm illerde kamuya açık alanlarda sigara içiminin kısıtlanması konulu genelgeye rağmen protokol üyelerinin, törende yer alan protokol sıralarında sigara içtiği görüntüler de oldukça şaşırtıcı bulundu. Açık alanda sigara içilmesinin yasak olduğu ve yasal işlemi onaylamakla sorumlu olan İlçe Kaymakamı ile tespit etmekle görevli olan İlçe Sağlık Müdürü'nün özellikle katılımın çoğunluğunun çocuk olduğu etkinliğe aldırış etmeden sigara içmesi dikkat çekti. Etkinlik karelerine yansıyan fotoğrafta yer alan protokol üyelerine cezai işlem uygulanıp-uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.