MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, Ahilik Haftası’nı kutladı. Ahilik Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan MHP’li Alıcık, şu ifadeleri kullandı: “Veli Ahi Evran tarafından teşkilatlandırılan esnafların oluşturduğu, Türk Kültürünün en önemli esnaf teşkilatı olan Ahilik, birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma demektir. Birçok sosyal problemi çözüm bulmuş olan Ahilik kültürünün yaşanması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması Türk Milletimizin ve Türk Devletimizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.”

“VELİ AHİ EVRAN’I RAHMETLE ANIYORUM”


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2021 yılının "Ahi Evran Yılı" olarak kutlanmasına ilişkin genelge yayımlaması, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından sevinçle karşılandı.” diyen İl Başkanı Alıcık, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Ahi Evran Veli'nin kurduğu Esnaf Teşkilatlarındaki Üretim-Pazarlama-Tüketim disiplini Anadolu'dan Balkanlara, Asya'dan Afrika'ya kadar etkilemiştir.
13-19 Eylül 2021 tarihlerinde kutlayacağımız Ahilik Haftası’nın Ahilik Teşkilatları’nın engin ve evrensel prensiplerinin daha iyi bir şekilde anlaşılmasına katkı yapacağını umuyorum.
İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın sözü ile sosyal hayatın güçlü, üretimin milli olmasının önemini ortaya koyan Veli Ahi Evran'ı rahmetle anıyorum. Bu vesileyle insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi değerlere önem veren Ahilik Kültürü Haftası’nın başta tüm esnaf ve sanatkarlarımız olmak üzere tüm Aydınlı hemşehrilerime, geleceğin ahileri mesleki ve teknik eğitim gören gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Ahilik Haftamız kutlu olsun.”