Didim Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Didim Kaymakamı Mustafa Yiğit, Didim Belediye Başkan Vekili Kerim Küsmez, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, kurum amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri hazır bulundu. Törende Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Üstündağ, ilçede 46 okulda 13 bin 379 öğrencinin eğitim gördüğünü, 777 öğretmenin de görev yaptığını belirtti.

"MUTLULUK VE HEYECAN İÇERİSİNDEYİZ"

Eğitim öğretim yılının başlamasından dolayı heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını aktaran Üstündağ, şöyle konuştu: “13-17 Eylül ilköğretim Haftası ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı hepimize kutlu olsun. Biz öğretmenler, öğrencilerimiz, velilerimiz hepimiz uzun bir aradan sonra tekrar yeni eğitim ve öğretim yılına başlamanın mutluluğu, sevinci ve heyecanı içindeyiz. İlçemizde bu eğitim ve öğretim yılında 13 bin 379 öğrencimiz 46 okulda eğitim ve öğretim yapacaktır. Halk ozanımız Aşık Veysel bir şiirinde şöyle diyor; "Dünyanın en zengin aklını sordum, sebebini sordum. Dedi ki okul." İnsanı insan yapan, diğer canlılardan ayıran en önemli özelliği akıl ve zekadır fakat akıl kendiliğinden gelişmez. Aklı geliştiren, zenginleştiren kullanılması için öğreten okuldur, öğretmendir."

HEDEF İYİ İNSAN YETİŞTİRMEK

Üstündağ, "Okulun amacı sadece bilgi vermek değil eğitmektir, öğretmektir. Yeni davranışlar kazandırmak, hayata ve geleceğe hazırlamak, öğrencilerimizi milli ve manevi değerlere bağlı, saygılı, vatan ve millet bayrak sevgisi ile yorulmuş çağdaş bir insan yetiştirmek ve en önemlisi de iyi bir insan yetiştirmektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi de ilk ilham, ana baba kucağından sonra okuldaki öğretmenin dilinden, vicdanından, eğitiminden alınır. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerime burada son verirken başta başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi, eğitimcilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum. Bizlere inşallah bu eğitim öğretim yılı sağlıklı, başarılı, mutlu bir yıl olur.” ifadelerine yer verdi.