Aydın’da Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Ahilik Haftası kutlamalarına katılmama sebeplerini açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Algün, “Bu hafta Ahilik Haftası. Aslında yürekten Ahilik Haftası’nı kutlamak isterdim. Ancak, 4-5 yıldır kutlamalara katılmıyorum. Neden mi? Ahilik temel ilke ve felsefelerine uygun bir düzenleme yapılmadığı için, ahilik kültürüne uygun teşkilatlar ve önderler çıkarılamadığı için.” diye konuştu.

“20 YILDIR DEVLETE ÖDENEMEYEN BORÇLARA ÇÖZÜM BULUNAMIYOR”


Kutlamalara katılmama sebebini açıklamaya devam eden Başkan Algün, “Anayasanın 'devlet esnaf ve sanatkarı korur ve kollar' maddesi tam uygulanmadığı için, kaçak, kayıt dışılık ve sermayeye yem yapıldığımız için, 20 yıldır devlete ödenemeyen borçlara çözüm bulunamadığı için, ayakta kalabilmek için her türlü zorluk içinde kendini kaybeden yüz binlerce dürüst, çalışkan ve ahlaklı insanları zora soktuğunuz için, ahlakın artacağı yerde ahlakın çöküşü tavan yaptığı için, eline beline ve diline sahip olanların gereksiz insan durumuna sokulduğu için, esnaf teşkilatlarına çökerttiğiniz için, işi gücü sadece seçim kazanmak üzerine yaşayanları adam yerine koyduğunuz için, ömrünü üretirken fabrika gibi elaman yetiştirirken ordinaryüs profesör gibi geçiren ustalara gereksiz insanmış muamelesi yaptığınız için, sermaye, kanun ve kuralları tamamen esnaf ve sanatkarların aleyhine çevirenlere dur demediğiniz için.” şeklinde konuştu.

“ESNAFIN HAFTASINI KUTLAMAYA ZAMANI YOK”


Başkan Algün, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Daha sebebimiz çok ama demem o ki esnaf ve sanatkar da en az devlette çalışanlar kadar yaşamda konfor hakkına sahip olmalıydı! Ahilik kutlamaları tamamen adet yerine bulsun üzerine kurulu ki ben ilk kez Aydın Kent Meydanı’nda Aydın Büyükşehir Belediyemiz ve Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile ortaklaşa örnek bir kutlama yapmış idik peki ne oldu! Tekrarı yok ve hiçbir zaman başta teşkilatlarımız ve doğal olarak yorgun esnaf ve sanatkarlar haftasını bile kutlamaya zamanları yok belki bu en üzücü olanı bu. Ben Ahilik kültürünü geçmişte tarihimize altın harflerle yazdırmış Ahi Evran ve tüm mevzuyu doğru ve amacına uygun bakan ve yaşayan merhum büyüklerimizi saygıyla anıyorum ve onları rahmet ve minnetle anıyorum. Ahi Evran bugün o günkü yetkileriyle gelse ne teşkilatlar kalır! Ne de dam'da pabuç atılacak yer kalır.”