Proje başlangıcında İzmirli EgeÇev Atık Yönetim firması tarafından cam toplanması için atık alanına getirilen konteyner, dolmasının ardından firma hafta sonu teslim edildi. En çok cam atığın çıktığı bar ve servis personelince toplanırken ayrıştırılması konusunda eğitim veren Bar Müdürü Hakan Üstün ve Kalite Sorumlusu Sevil Koralp tarafından kontrol edilen alanında biriken 10 tona yakın cam atıklar geri dönüşüm firmasına teslim edildi.

“DOĞA DOSTU OTEL”


Konuyla ilgili bilgi veren yetkililer, “Otelde sezon boyunca 2500 misafir ağırladığımız günler oldu. Dolayısıyla pandemi dönemi tek kullanımlık ürünler kullanmak zorunda kaldık ve biz de bir proje ile dönüştürülebilecek tüm atıkları ayrıştırdık. İlk olarak ayrıştırdığımız cam atıklarımızı İzmirli bir firmayla yaptığımız görüşme sonunda hafta sonunda kendilerine teslim ettik. 10 tona yakın cam geri dönüşecek ve yeni ürün elde etmek için doğa korunmuş olacak. Otel olarak doğaya saygımızı bu proje ile daha da geliştireceğiz, önümüzdeki yıllarda geri dönüşümü zor olan ürünleri minimal kullanmaya özen göstereceğiz. Böylece hem ülke ekonomisine hem de doğayı korumayı amaçlayan projemizde başta personel eğitimi ile başladık ve çöpü kaynağından itibaren ayrı topluyoruz. Böylece atıklarımızın neredeyse tümü geri dönüşüme kavuşturuluyor. Didim’in en çok yatağına sahip olmamızdan dolayı ister istemez atıklarımız da fazla oluyor ama biz doğa dostu otel olmaya devam edeceğiz.” dediler

PROJE TÜM BİRİMLERDE DEVAM EDİYOR


Sıfır Atık Projesi kapsamında en çok cam atığın çıktığı bar servis alanı dışında depo ve mutfak bölümündeki atıklar da yine bölüm müdürleri ve şeflerin denetiminde atık ayrıştırma alanında biriktirilmeye devam ediliyor.