Karacasu ilçesi Geyre Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada seyir halindeki motosiklete bir otomobilin arkadan çarpası sonucu motosiklette bulunan Varol Karaca olay yerinde hayatını kaybetmiş, Mustafa A. (17) ağır yaralanmıştı. Kaza sonrası olay yerinde yapılan alkol kontrolünde otomobil sürücüsü Murat G.'de 1.86 promil alkol saptandı. Aydın'da faaliyet gösteren bir lojistik firmasının yönetim kurulu başkanı ve Karacasu Belediye Başkan Aday Adayı olan otomobil sürücüsü Murat G. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Nazili Cezaevine gönderildi. Sürücünün eşi ile birlikte Geyre mahallesindeki bir restoranda gerçekleştirile yakınlarının sünnet düğününe gittiği ve burada alkol aldıkları öğrenildi. Gece 24.00’ten sonra müzik yasağı olması sebebiyle müziğin kapatılması için mekana gelen jandarma ekipleriyle de tartıştığı öğrenilen Murat G.’nin gece 24.00 sıralarında mekandan ayrıldığı belirtildi.

İFADELER ORTAYA ÇIKTI

Mekandan çıktıktan sonra Karacasu yönüne dönüş yapan sürücünün henüz 150 metre gitmeden motosiklete çarptığı öğrenildi. Otomobilin motosiklete çarpması sonucu iki genç de savruldu. Varol Karaca olay yerinde hayatını kaybetti. Mustafa A. da yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Geceyi nezarethanede geçiren otomobil sürücüsü Murat G.’nin karakolda, “Bir yakınımın sünnet eğlencesi vardı. Ona gittik biraz alkol aldık. Gece saat 24.00’ten sonra restoranın önünden Karacasu istikametine döndük. 100-150 metre gitmeden önümde aniden motosikleti fark ettim. Motosiklet duruyor muydu gidiyor muydu bilemedim. Frene bastım ama arabamı da durduramadım. Olay böyle meydana geldi. Çok üzgünüm” şeklinde ifade verdiği öğrenildi. Murat G. Karacasu Adliyesinde çıkarıldığı mahkemenin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taksirle bir kişinin ölümüne, bir kişinin yaralanmasına sebep olma iddiasıyla tutuklanan Murat G.’nin Nazilli Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanacağı öğrenildi.

GENÇLERİN ALKOLLÜ OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Öte yandan motosiklette bulunan 17 yaşındaki iki gencin de henüz ehliyetlerinin olmadığı ve kaza sırasında alkollü oldukları ileri sürüldü. Gençlerin de kazadan kısa bir süre önce Murat G. ile aynı restorana gittikleri kaydedilirken buradaki görgü tanıklarının da, “Mekana geldiklerinde alkollüydüler. Kendilerine gelsinler diye bir şeyler yedirdik. Sonra gitmek için hareketlendiler. Alkollüsünüz, gitmeyin, biz götürelim dedik ama dinlemediler. Motosikleti kimin kullanacağı yönünde aralarında tartıştılar. Ardından mekandan ayrıldılar” şeklinde ifade verdikleri bilgisine ulaşıldı. Motosikletin arka stop lambalarının yanmadığı yönünde ifade verildiği öğrenilirken bir benzin istasyonu çalışanının da motosiklet çalışırken lambalar yanıyor, motosiklet durunca lambalar sönüyordu” yönünde ifade verdiği öğrenildi. Kazanın gerçekleştiği yerin biraz ilerisindeki gazinoda jandarma ekiplerinin denetim yaptığı, yolda jandarma arabasını gören motosikletli gençlerin de korkup durmuş ya da yavaşlamış olabilecekleri kaydedildi. Hayatını kaybeden Varol Karaca'nın cenazesi Aydın Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardında Ataköy Mahallesine getirildi. Kılınan cenaze namazı sonrası 17 yaşındaki genç gözyaşları içinde mahalle mezarlığına defnedildi.