Avrupa turizm pazarında sıkıntı yaşanırken, İran’dan gelen sevindirici haber turizmcilere umut oldu. Uçakların seferleri önümüzdeki günlerde talebe göre artırılacak.
Merkezi Kuşadası’nda bulunan Siba Tour, yaptığı bağlantılar ile İran’dan ilk turistleri Kuşadası'na getirdi. İran’ın Meşhed kentinden İzmir Adnan Menderes Havaalanına gelen ilk kafile çiçeklerle karşılandı. Kış operasyonlarının başlamasının kış aylarında açık olan İzmir ve Kuşadası otelleri için bir hareketlilik sağlayacağını söyleyen Siba Tours seyahat acentesi sahibi Bülent İlbahar, rezervasyon sayısı arttıkça uçak sayısının da artacağını ifade etti.

Covid-19’un gölgesinde geçen sezon biterken kış ayları için umut verici bir adım atıldığını söyleyen İlbahar, “Bağlantılar ve uçağın rotasını İzmir’e çevirmek için çok uğraştık. İlk uçağımız Meşhed’den tamamen dolu olarak geldi. Haftaya gelecek olan uçak tamamen doldu. Ay sonunda Bodrum, ardından talebe göre Antalya’ya uçuşlar başlayacak. Uçaklar kış ayları boyunca aralıksız gelecek. İran’da yapılacak tanıtım sonrası rezervasyonların artması halinde uçak seferleri de artırılacak. Kış aylarında açık olan oteller bu hareketlilikten yararlanacak. Turizm sezonu bitti derken canlılık olacak” diyerek Turizm paydaşlarına umut verdi.