Tüm dünyada etkili olan ve ülkemizde de etkisini sürdüren Covid-19’a karşı devlet tarafından alınan tedbirler 1 Haziran’da gevşetilmiş ve normalleşme adımları atılmıştı. Süreç içerisinde tedbirler en fazla evlilik hayali kuranları etkilemiş, yasaklar sebebiyle birçok çift düğün ve nikahlarını ertelemek zorunda kalmıştı.
Normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte ülke genelinde düğünler yapılmaya başlanırken Didim Belediyesi Evlendirme Memurluğundaki hareketlilik de arttı.

HAREKETLİLİK SÜRÜYOR


Didim Belediyesi Evlendirme Memurluğundan alınan bilgilere göre; 1 Haziran ile 10 Eylül tarihleri arasında Didim’de 256 çift nikah kıydırarak dünyaevine girdi. 256 nikahın içerisinde İzmir, Ankara ve İstanbul gibi illerden birçok vatandaşın nikah işlemlerini Didim’de yaptırdığı öğrenilirken, başta Alman ve İngiliz olmak üzere aralarından Afgan, İran ve Fas gibi ülkelerden gelen 22 çift nikahlarını Didim’de kıydı.
Eylül ve Ekim ayında da nikah kıydıracak çift sayısının fazla olduğu öğrenilirken, yıl sonuna kadar hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.