Ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıyı CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 5 yılda ayçiçeği fiyatında yaşanan değişim ile gözler önüne serdi. Sosyal medya hesabından paylaştığı fotoğraflarda bir ayçiçeği firmasının 2016 yılında 5 litre yağı indirimli olarak 26 lira 90 kuruştan, bu yıl ise bir litre yağı 27 lira 90 kuruştan sattığını gösteren Başkan Çankır, "Fiyatlar değişmemiş de sanki gelişmiş gibi. 5 yılda vatandaşın mutfağından yaklaşık 4 kilo yağ kaybolmuş" dedi.

"GERÇEK RAKAMLAR ETİKETTE YAZILI"

Enflasyon rakamlarını açıklarken övünen iktidar yetkililerine tepki gösteren Çankır, şunları kaydetti: "Gerçek enflasyon çarşıda, pazarda, markette. Gerçek rakamlar ürünlerin üzerindeki etikette yazılı."

"İKTİDARIMIZDA HERKES RAHAT BİR NEFES ALACAK"

Çankır, Türkiye'de belli bir azınlık dışında vatandaşın gerçek gündeminin 'alım gücü' olduğunu vurgulayarak, "Bu durumun tek sorumlusu ise AKP iktidarıdır. Ne yazık ki liyakat yoksunu kişilerin iş bilmez politikaları ile gün geçtikte kötüye gidiyoruz. Ancak hiç kimse umutsuzluğa kapılıp, karamsarlığa bürünmesin. Bu ülkenin aydınlık ve mutlu yarınların teminatı Cumhuriyet Halk Partisi iktidarımızda herkes rahat bir nefes alacak, mutluluk belli bir azınlığın değil her kesimin olacak" ifadelerini kullandı.