“Güvenli okul, güvenli gelecek” projesi kapsamında çocuk ve gençlerin suça sürüklenmesinin önlenmesi ve zararlı alışkanlıklardan korunması amacıyla İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği personeli ve diğer unsurların katılımıyla okulların açıldığı ilk 4 günde yoğun şekilde çalışmalar gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda okullar çevresi ve servis araçları sıkı şekilde denetlenirken okullar ziyaret edildi.

ÖĞRENCİLERİN HEYECANINA ORTAK OLDULAR


Okul ziyaretlerinde jandarma görevlileri, öğrencilere suçtan korunma ve güvenlik konularında bilgi verdi. Okullarda bulunan öğrencilere balon, kitap, kırtasiye malzemeleri, Jandarma Çocuk Dergisi ve satranç takımı hediye edildi. Jandarma ekipleri, okullarda çocuklarla oyunlar oynayıp onların heyecanlarına ortak oldu.
Öte yandan Aydın İl Jandarma Komutanlığınca okullar ve çevresinin daha güvenilir hale getirilmesi için tüm alanlarda önleyici hizmet ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine eğitim öğretim dönemi boyunca aralıksız devam edileceği bildirildi.