Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’nci kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kuşadası’nda çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler, CHP Kuşadası İlçe binası önünden hareket eden kortej yürüyüşü ile başladı. Sağlık Caddesi ve Barbaros Hayrettin Paşa Bulvarı boyunca devam eden yürüyüş Atatürk Meydanı’nda son buldu. Etkinlikler Atatürk Meydanı’nda gerçekleşen çelenk koyma töreniyle devam etti. Törene 24. Altın Güvercin Beste Yarışması’na katılmak üzere kentte bulunana CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP Kuşadası Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Dağlı, Gençlik Kolları Başkanı Simge Mıkıroğlu, ilçe yöneticileri, Belediye Başkan Yardımcıları Seyfi Seyhan Suvari, Oğuzhan Turan, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Tören Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından, İstiklal Marşı’nın okunması ve halk oyunu gösterileriyle devam etti.

“KUVAYİ MİLLİYE RUHUYLA KURULDUK”


Törende konuşan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, “Bugün cumhuriyetin, devrimlerin, laikliğin, demokrasinin ve sosyal hukuk devletinin Türkiye’de kurucusu olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98’nci yaşını kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu süreçte ülkemize ve halkımıza karşı sorumluluğumuz daha da arttı. Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucusu olan partimiz Kuvayi Milliye ruhuyla kurulmuş ve hala o değerleri günümüze taşıyan bir yapıdır. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘iki büyük eserimden biri’ olarak belirttiği partimiz geleceğimizin ve cumhuriyetimizin teminatıdır” dedi.

“CUMHURİYETİ SONZUZA DEK SAVUNACAĞIZ”


Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise “Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik ve demokratik bir hukuk devleti olmasının garantisidir. CHP tüm siyasi partilerden ayrı bir misyon üstlenmiştir. Bu misyon her şart ve koşulda cumhuriyeti korumaktır. Bugün birçok yerelde iktidarız. Önümüzdeki süreçte ulusal iktidara ulaşacağımızdan eminim. Biz CHP’li yerel yöneticiler olarak bu hedefle hareket ediyor ve çalışmalarımızı da o doğrultuda yürütüyoruz. Kuşadası’nı ziyaret eden her misafirimizi memnun etmek için çalışıyoruz. Çünkü bizim yarattığımız her memnuniyet CHP’nin iktidar yolundaki mücadelesine katkı sunacaktır. Ulu Önderimizin bizlere en büyük armağanı Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni sonsuza dek savunacağız ve koruyacağız” diye konuştu.