Didim Kent Meydanı’nda gerçekleşen törene CHP’li Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Deveci ve Zeynel Şener, CHP İlçe yöneticileri, bazı belediye meclis üyeleri ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Başkanı Koçak, Atatürk anıtına çelenk bıraktı.
Etkinlikte konuşan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP’nin kuruluşunun 98. yılını kutlarken, “Dünyada bu kadar ender yaşayan partilerin bireyleriz ve onun bireyleri olmak onur ve gurur verici. 98. yıl önce tarihin en ağır şartlarında kurulan bir partinin ve liderinin neler yapabileceğini tüm dünya gördü. Dönem dönem kapatılmasına rağmen bizler bu parti içi üzerimize düşen görevleri yapmak zorundayız. Şahsen bana düşen siyaset yapmak değil, o görev ilçe başkanının benim görevim hizmet yapmak ama biz de zaman zaman o görevi yapmak zorundayız. Görevimizin bilinci olmak zorundayız. Parti içi uyum çok önemli; aile gibi olmalıyız. Partilerde ilçelerde böyle; biz önce partimizi güçlü ve kuvvetli tutmak zorundayız ve asli görevimiz budur. Karşımızda demokrasimizi laik sisteme karşı duran bir takım fraksiyonlar ve düşünceler var. Bugün çok daha azimli ve kenetlenmiş olma zorundayız” dedi.
“KAVGALAR GERİDE KALDI; BİRLİKTEYİZ”
Atabay, “Bugün CHP İlçe Örgütü ve tüm ana kademesiyle ve belediye yönetimi iç içe geçmiş, geçmişten kalan kavgaları kenara bırakmıştır. Bunu tüm kalbimle ve açık yürekliliğimle söyleyebilirim. Bunu tüm ülke genelinde yapmak zorundayız ve bu çalışmalarımızla ile örnek olduk. Asla buna halel getirecek bir harekete müsaade etmeyeceğiz. Bu birlik ve beraberlik başarıyı getiriyor.” diye konuştu.
CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak ise CHP’nin kuruluşunun 98. yılını kutlarken, “Emeğe ve liyakata değer veren, parti içi demokrasiyi ön plana çıkaran, kendi siyasi geleceği için değil ülkesinin, ilçesinin ve partisinin geleceği için çalışan, Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerini kendi yaşam tarzı ile de topluma yansıtan, birleştirici ve herkesi kucaklayan bir yönetim anlayışı ile partimize hizmet etmek için yola çıktık. Üyesi ve temsilcisi olmaktan her zaman büyük onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyetten daha önce 9 Eylül 1923 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulmuş ve cumhuriyetin kurulmasında bu ülkede devrimlerin gerçekleşmesinde önemli roller üstlendiği gibi sonraki süreçte ülkenin çok partili sisteme geçmesinde çok önemli rol üstlenerek bu ülkeyi cumhuriyeti demokrasi ile tanıştırmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, bir parti olmasının ötesinde savaş meydanlarında kurulmuş olan, milli mücadeleyi vermiş olan ve bunun devamında cumhuriyetin, devrimlerin yeniden hayata geçirilmesinde önemli roller üstlenmiş, bu ülkede demokrasi için mücadelesini sürdüren bir siyasi partidir. Mustafa Kemal Atatürk’e bir kez daha şükran ve minnet duygularımı ifade ediyorum” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRASİ İÇİN ALTI OK’TA BİRLEŞELİM”


Koçak, güzel bir Türkiye için mücadelelerini sürdürdüklerini kaydederek, “Önümüzdeki süreçte yerelde Türkiye genelinde yakalamış olduğumuz başarıyı, yerelde yakalayarak Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını mutlaka onunla bağlantılı olarak halkın öz kendi iktidarını kuracağız. Cumhuriyeti kuran parti cumhuriyeti demokrasi ile buluşturan parti bugünde hak, hukuk, adalet mücadelesiyle ve bu ülkeye demokrasiyi yerleştirme mücadelesiyle emin adımlarla yoluna devam eden bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu partinin her üyesi, her seçmeni, her ferdi bu bilinçle hareket edecektir ve önümüzdeki güzel Türkiye’yi hep birlikte kuracağız ve bu parti çatısı altında hep birlikte el ele kol kola mücadele edeceğimiz gibi bütün vatandaşlarımızı da demokrasiye inanan, hak, hukuk, adaletin gelişmesi gerektiğine, hukukun üstünlüğüne inanan, insan haklarından yana olan, bu ülkenin bütün güzel insanlarını birlikte altı okun çatısı altında birlikte yürümeye, bu çatı altında, birleşmeye, kucaklaşmaya ve siyaset yapmaya davet ediyorum. Ancak ve ancak bu ülkenin kurtuluşu birleştiğimizde olacaktır. Bu ülkenin geleceği, gençlerimizin yarınları için gelecek kuşaklar için buna ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. İşte bu ilke ve değerlerimizin; tarihsel ve felsefi birikimimizin güvencesi olan partimiz, ne mutlu ki bugün 98. yaşında… Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde iktidara yürüyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılını demokrasi ile taçlandıracağımıza olan inancımla tüm yol arkadaşlarımı; altı oku ikinci yüzyıla taşıyacak tüm parti kadrolarımızı selamlıyorum” şeklinde konuştu.