CHP’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümü dolayısıyla Aydın’da tören düzenlendi. Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlenen törene Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Aydın Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Aydın Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Dinç, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

“CHP BİZLER İÇİN VAZGEÇİLMEYEN BİR SEVDADIR”


Törende CHP İl Başkanı Çankır ve beraberindeki heyet, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Törende konuşan İl Başkanı Çankır, “Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 57 yıllık yaşam, 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap, bir ülke ve milyonlarca özgür ve bağımsız vatandaş bıraktı. Dünyanın her yerinde saygı duyulan, dahili yaptıklarıyla tarihin her noktasında kendinden övgü ile söz edilmiş eşsiz bir lider. İşte böyle bir liderin ‘Benim iki büyük eserim vardır, biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’ diyen ve her türlü parçalanma ve bölme girişimlerine rağmen dimdik, gururla nesilden nesile dalgalanan Altı Ok ruhunu içinde barındıran örgütümüzle CHP’nin 98’inci kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet’in ilk yıllarından bugüne uzanan şanlı tarihimize tam bağımsız Türkiye ideolojimizden ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışımızdan asla vazgeçmeden Kuvayi Milliye ruhuyla bu vatanın her karış toprağında canını ortaya koyan, savaşan, yedi düvele haddini bildiren atalarımızın emaneti CHP bizler için her daim vazgeçilmesi mümkün olmayan bir sevda olmuştur.” dedi.

“CHP, TÜRKİYE’DİR”


AK Parti iktidarının ülkemize getirdiği olumsuz tablo ortada iken CHP üyesinin her ferdine çok önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade eden İl Başkanı Çankır, “Umudum, sevginin, hoşgörünün harmanlandığı güçlü ve mutlu bir Türkiye yaratmak çabamız ve inancımızda bizlerden sonraki nesillere bırakılacak en önemli mirasımız budur. Bu düzeni kurmak için çalışmak ve çabalamak, yarınlara umutla bakabilmek için bugün bu çatı altında vereceğimiz mücadeleyle çok şeyi elbirliğiyle değiştireceğiz. Gözlerimizdeki ışığın, yüreğimizdeki inancın, gönüllerimizdeki umudun sahibi, demokrasinin, özgürlüğün, laikliğin ve Cumhuriyet’in yıkılmaz kalesi, çağdaşlığın, aydınlanmanın ve adaletin öncüsü Türkiye’nin yaşayan koca çınarının CHP’nin bir parçası olarak Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında gösterdiği hedefte her daim yürümeye devam edeceğiz. Bu vesileyle ilkeleriyle tarihte hep var olmuş ailemiz demekten gurur duyduğumuz partimize, başta kurucumuz ve kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hayatını kaybetmiş partililerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Cumhuriyet Halk Parti’mizin 98’inci kuruluş yıldönümünü örgütümüz adına kutluyorum. Unutmayalım ki CHP, özgürlüktür, CHP bağımsızlıktır, CHP Türkiye’dir. Doğum günün kutlu olsun CHP.” diye konuştu.