Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Aydın ziyaretleri kapsamında Nazilli’de Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın onuruna verdiği yemeğe katıldı. Davutlu yemek sonunda basın açıklaması yaptı.
“HİÇBİR ZAMAN KENDİ GEÇMİŞİMDEN UTANMADIM”
Soru cevap kısmında bir gazetecinin '19 yıllık AK Parti iktidarının 16 yılında siz de vardınız, dolayısıyla bu konu ile neler söylemek istersiniz' sorusu üzerine Davutoğlu, “Bugünkü tablonun yüzde 80’nin de sizde varsınız. Bugünkü tablonun hiçbir yerinde ben yokum. Ben olmadığım gibi AK Parti’nin ilk yıllarında ekonomik kalkınma, demokratikleşme ve itibarlı dış politikalarına katkıda bulunmuş hiçbir arkadaşım yok. Ben hiçbir zaman reddi miras yapmadım. Ve hiçbir zaman kendi geçmişimden utanmadım. Bugün ki sorunlarda bırakın yüzde 80’i yüzde 1’inde bile benim suçum yok. Niye yok. Beni Başbakanlıktan ayrılmama sebep olacak komployu kuran bugünkü AK Parti kadroları 2002’de, 2005, 2007 AK Parti'nin kapanma davasında mücadele eden kadroya bakın şimdi hiçbirisi yok. O gün AK Partinin kapanması için mücadele eden Soylu’dan, Kurtulmuş’a, Perinçek’e şimdi AK Parti'nin yanındadır ya da başındadır. Benim söylediğim şeyler yapılsaydı bugün AK Parti rezil duruma düşmezdi. Ben bıraktığım da dolar 2,80’di şimdi 8.50 Kuruş. O zaman Cumhurbaşkanı ben ve ekibimi faizcilikle suçladı şimdi faiz tavan. Damatlarını, akrabalarını devlet kadrolarına yerleştirenlerin vebalidir. Ben asla ikinci bir maaş almadım. Görevim boyunca tek yakınımın işini görmedim. Kendi damatlarını, eşlerini dostlarını, ülkenin başına talan ettirenlerdir suçlular. Benim dediğimin yüzde 10’ununu yapsalar bu duruma düşmezlerdi. Ben yörüğüm, doğru bildiğimi söylerim. Kimse bana bu ithamlarda bulunamaz. Bunların yanlışlarında hiç yokum, doğrularının hepsinde varım” dedi.

'DEVLETİN DİNİ ADALETTİR'


Bir gazeteci Davutoğlu’na ‘Devletinin dinini adalet yapmaya geleceğiz’ açıklamasının laikleri korkutan bir açıklama mıdır? sorusuna, “Sayın Kılıçdaroğlu'da sayın Akşener’de bu ifadeyi kullanmıştır. Bizim kültürümüzü bilen herkesin kullandığı bir şeydir. Devletin dini adalettir. Devlet adaleti gerçekleştirmeğe karar verdiğinde din farklılıklarına bakmaz. Adaletsizliğe sapan bir müslüman zulümle yönetemez. Aydın’da en fazla şikayet işsizlik ve adalet. Fetö’nün bankalarında çalışan, okullarında okuyanlar bakan oldu. Kaçıp giden hazine bakanı FETÖ okullarından mezun. FETÖ borsası diye bir şey çıktı bu adalet mi? Marinalar biz çökmezsek mafya çöker deniyor. Bu adalet mi? Kara para aklayan herkesle resimleri var. İnandığım değerlerin istismar edilmesine hep karşı oldum. Gönül ister ki diyanet bir takım hükümleri verirken aynı zamanda hutbede şunu söylesin; rüşvet almak lanetlenmektir. Gönül ister ki islam ahlak dinidir. Hediye almak devlet memuruna haramdır desin. Diyanetin bugün görevi sembolik törenlerde konuşmalar yapmak değil, siyasilere dönüp siyasi ahlakı hatırlatmaktır” ifadelerini kullandı.