İncirliova'nın Sınırteke Mahallesi'ni geçen ay ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'tan vatandaşlar, düğün salonu ve halı saha talep etmişti. Talep üzerine Milletvekili Savaş, devlet eliyle söz konusu iki yatırımın hayata geçirilmesi için ihtiyaç olan taşınmazları İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'dan istemişti. Başkan Kaya da, telefonla kendisine ulaşan Milletvekili Savaş'ın isteğini yerine getireceklerini söylemişti.

KAYA’YA YETKİ VERİLDİ


Milletvekili Savaş ve Başkan Kaya’nın görüşmesinin ardından, İncirliova Belediye Meclisi'nde Sınırteke ve Osmanbükü mahallelerinde yer alan belediyeye ait iki taşınmazın üzerlerine birer halı saha yapılması için Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne devri ele alındı. Söz konusu taşınmazların halı saha yapıldıktan sonra İncirliova Belediyesi’ne devredilmesi şartı ile hazırlanacak protokol ile ilgili Başkan Kaya’ya oy birliği ile yetki verildi.

“YER VERECEĞİZ”


Oylamanın ardından söz alan MHP’li Meclis Üyesi Ali Şimşek, Savaş'ın yer talebinin halı saha ve düğün salonu yapımı için olduğunu hatırlatarak, "Düğün salonu bunun içinde yok" dedi. Şimşek’e cevap veren Başkan Kaya da, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden kendilerine gelen yazıya göre karar aldıklarını, düğün salonunu yapacak kurumun kendileri ile irtibat kurması halinde kendisine yer vereceklerini söyledi.

HALI SAHA TALEBİ


Cumhur İttifakı Meclis Üyesi Hatice İrik de, taşınmazların devrinin ardından düğün salonu ve halı sahanın yapımına başlanacağını dile getirdi. İrik’e hitaben Başkan Kaya, "Sizden ricam, bir tane halı saha da Yazıdere'ye yaptırın. Mahalledeki okulun avlusunda 6-7 dönüm büyüklüğünde bir bahçe var. Eskiden Yazıdere'den 3-4 takım çıkardı, şimdi bir tane takım çıkmıyor" dedi. Başkan Kaya, kendisine “Yerelde siz destek verirseniz sıkıntı olmaz” diyen İrik’e “Benim için sıkıntı yok. Belediye emrinizde” yanıtını verdi.