Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 7 Eylül Aydın’ın Kurtuluş Günü’nde kente yeni bir projeyi daha kazandırmanın gururunu yaşadı. Aydın’a bugüne kadar çok sayıda önemli projeyi kazandıran Başkan Çerçioğlu, Kurtuluş Günü’nde ‘Elma Şekeri Çocuk Gelişim Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Efeler ilçesi Aydın Tekstil Alanı’ndaki çocuk gelişim merkezinin açılışına Başkan Çerçioğlu’nun yanı sıra CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZ”

Vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Çerçioğlu, çocuk merkezinin hayırlı olmasını diledi. Açılışı gerçekleştirilen çocuk gelişim merkezi projesi hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Çerçioğlu, “Bu alan 177 bin metrekare bir alan. Bu alanı biz, 100 milyona kamulaştırdık. Aydın halkından topladığımız vergilerle aldık. O dönemde sandık kurduk, herhangi bir yaş sınırlandırması yapmadık, ucu açık ne istiyorsunuz diye sorduk. O anketten yüzde 99 yeşil alan çıktı. Çocuklarımız için spor alanları, kreş ve sosyal faaliyetler. Açılışını gerçekleştireceğimiz bu bina daha önceki yıllarda çocuk gelişme merkezi olarak kullanılıyormuş. Biz restorasyonunu tamamladık. Dört sınıftan oluşuyor. 3, 4 ve 5 yaş grubundaki çocuklarımız için. Çocuklarımız bizim geleceğimiz dedik. Daha çağdaş bir eğitim alabilmeleri için bugün buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Belediye meclis üyelerimize, belediye başkanlarımıza, bürokratlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum, bu süreçte çok büyük destek verdiniz.” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN İNSANA DOKUNMAK”

“Biz belediye başkanları altyapı ve üstyapı yapıyoruz.” diyen Başkan Çerçioğlu, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Bunlar zaten bizim görevimiz. Bunları zaten yapmak zorundayız. Ama önemli olan sosyal belediyecilik. Biz Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin belediye başkanları için önemli olan insana dokunmak, vatandaşa dokunmak. Her zaman biz şunu söylüyoruz. Hiç kimse Aydın’da karnı yatağa aç girmeyecek, hiç kimse soğuktan üşümeyecek. Eğer biz bunu gerçekleştirebiliyorsak o zaman belediye başkanıyızdır. Onun için sürekli sosyal belediyecilik diyoruz. Tüm gücümüzle sosyal belediyeciliği en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Bundan sonra ana binayı açacağız. Ana binamız da bitti. Daha sonra sosyal tesisimiz, kültür merkezimizin büyük bir bölümü bitti. Oranın açılışını gerçekleştireceğiz. Etap etap restorasyonu tamamlanan binaların halkımızın kullanımına sunmaya çalışıyoruz.”

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN EN ÖNEMLİ ÖRNEKLERİNDEN BİRİ”

Törende konuşan CHP Milletvekili Bülbül ise bu açılışın bir özelliği olduğunu belirterek, şöyle dedi: “Aydın Tekstil, eğer Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından 100 milyon liraya kamulaştırılmamış olsaydı bu AKP zihniyeti, nasıl Çine’de cezaevi açtığı gibi burada da TOKİ’ye verecekti, burada taş yapılar yaptıracaktı. Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, halka soralım dedi, biz burayı kamulaştırdık, yeşil saha haline getirdik. Ne yapalım buraya, halka nasıl bir hizmet verelim diye yerinde bir yapıyla sandık koydu. Sosyal belediyecilik açısından burada vatandaşa değecek, vatandaşa sosyal belediyeciliği en iyi şekilde anlatacak, belirli bölümler halinde vatandaşa hizmet yerleri açılması nasip oldu. Bu demokratik bir katılımcı belediyeciliktir. Demokratik katılımcı bir belediyenin ve sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerden birisidir. Geçtiğimiz aylarda Uçan Balon ile ilgili kreşimizi açmıştık. Ekonomik yönden sıkıntıda bulunan vatandaşlarımızın çocuklarını getirebileceği bir kreş önümüze geliyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bu hizmetler tüm Aydın genelinde yerine getiriliyor.”

“BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu’na böyle bir gelişim merkezi açmasından dolayı teşekkür eden Milletvekili Tezcan da, “Bu hizmetler çok önemli. Hiçbir şey yapmamış dahi olsa idiniz, sadece bu 170 dönüm güzel çam ağaçlarının altında, Aydın’ın akciğerleri olabilecek, nefes alabilecek bu yerde hiçbir açılış bile yapmasak sadece burayı rezidanslar dikilecek bir alan olmaktan kurtarmış olmanız bile yeter, Allah razı olsun, emeğinize sağlık. Gelecekte hiç şüphe duymuyorum ki, buradan geçenler ya da Aydın’da dolaşanlar, buraya baktıklarında bunu minnetle anacaklar ve diyecekler ki Türkiye’nin dört bir yanına rezidanslar diken ve bütün Türkiye’yi betonlaştırma hırsı içerisinde, müteahhitler düzeni kuranları hakim olduğu bir dönemde Aydın’da Aydın’ın bir evladı Topuklu Efe çıktı, bu güzel yeşil alanı kurtardı, geleceğe kazandırdı, Allah razı olsun diyecekler. Biz bu duygularla önümüzdeki dönemde tamamlanan yeni etapları da açacak olmanın mutluluğuyla şimdiden hayırlı olsun.” diye konuştu. Konuşmaların ardından kreş için dualar okundu. Dua okunmasının akabinde Başkan Çerçioğlu ve protokol üyeleri, çocuk gelişim merkezinin kurdelesini keserek açılışını gerçekleştirdi. Ardından Başkan Çerçioğlu ve protokol üyeleri, çocuk gelişim merkezini gezerek yetkililerden bilgi alıp çocuklarla oyunlar oynadı. Açılışa katılan aileler, çocuk gelişim merkezi açmasından dolayı Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.