Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluş günü etkinlikleri üç pare top atışı ile başladı. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Vali Yardımcısı Hulusi Arat, AK Parti Milletvekilleri Metin Yavuz, Rıza Posacı, CHP Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, İYİ Parti Milletvekili Adnan Aydın Sezgin, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

EFELERİN BAŞI DİK TORUNLARIYIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından Atatürk Anıtı’na Büyükşehir Belediye Başkanlığının çelengi sunulduktan sonra saygı duruşunda bulunulup ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Başkan Çerçioğlu, 7 Eylül’ün Aydın’ın bağımsızlık ve özgürlük günü olduğunu belirterek, “Aydınlılar 99 yıl önce bugün düşmanı bir daha geri dönüşü olmayacak şekilde topraklarımızdan söküp atmıştır. 7 Eylül bu yüzden Aydın’ın bağımsızlık ve özgürlük günüdür. Ya istiklal ya ölüm diyen atalarımız bugün bize istiklalimizi vermiştir. Kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tek yürek olan Aydınlılar büyük destana imza atmışlardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur sözleri bu asil kentin mücadeleci ruhunda vücut bulmuştur. Düşmanı topraklarından söküp atan tek şehir Aydın’dır. Bizler Aydın sancağında Aziziye, Erbeyli ve Malgaç baskınlarını kahramanca gerçekleştiren, Kurtuluş Savaşı’nda düşmana ilk dur diyen Aydın’ı düşmana teslim etmeyen Yörük Ali Efe, Demirci Mehmet Efe, Albay Şefik ve Çete Ayşe gibi hürriyet aşkını canı ve kanıyla bu topraklar için feda eden efelerin gururlu başı dik torunlarıyız. Atalarımızla gurur duyuyor, onları daima minnetle anıyoruz. Bizler bu şanlı destanın mirasçıları olarak bağımsızlığımızdan hiçbir zaman taviz vermedik asla vermeyeceğiz. Atatürk’ün devrimleri ışığında Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacağız” dedi.

ŞEHİTLER ANITLARINA KARANFİL SUNULDU

Başkan Çerçioğlu, yaptığı konuşmanın ardından göndere bayrak çeken Efelere şehir adına hediyelerini verdi. 7 Eylül’ün önemine ilişkin düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında başarılı olanlara ödülleri programa katılan protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Mehteran-Bando Takımı ve Halkoyunları ekibinin gösterisi ilgiyle izlendi. Meydandaki etkinlikler Yedi Eylül Şehitler Abidesi’ne ve Çanakkale Şehitleri Anıtı’na şükran ziyareti ve karanfil sunumu ile sona erdi.