Mesudiye Mahallesi'nde yaşayan Muhammet- Yüksel Duru çiftinin 3 yaşındaki oğulları Mustafa’ya 6 aylıkken boynunu tutamadığı için ailesi tarafından götürüldüğü hastanede yapılan testler sonucu Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip1 hastalığı teşhisi konuldu. Yatağa bağlı, karnından mideye uzanan hortumla beslenen Mustafa Duru'nun, tedavisi devam ederken maddi durumu iyi olmayan ailesi küçük çocuğun ihtiyaç duyduğu malzemeler için sosyal medyadan yardım kampanyası başlattı. Aydın Valiliği’nden alınan izinle başlatılan yardım kampanyasında Mustafa’nın ihtiyacı olan toplam 45 bin lira değerindeki yürüteç ve mikro tekerlekli sandalye yardımseverlerin desteğiyle alındı.

ÇERÇİOĞLU’NDAN ANLAMLI HEDİYE

Mustafa’nın en önemli ihtiyaçlarından biri olan engelli bebek puseti de Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından karşılandı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, Park Bahçe ve Sosyal Hizmet Daire Başkanı Vicdan Cetav ve Germencik CHP İlçe Örgütü Yöneticisi Burak Zencirci, aileyi evinde ziyaret ederek Başkan Çerçioğlu’nun gönderdiği hediyeyi Duru ailesine teslim etti.

“İYİ Kİ VARSINIZ BAŞKANIM”

SMA hastası Mustafa’nın babası Muhammet Duru, hediye karşısında çok duygulandığını belirterek, “Mustafa’mın önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan engelli bebek pusetini bizlere bu zor günümüzde büyük bir sürpriz yaparak destek olan varlığını her daim yanımızda hissettiğimiz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğluna çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız başkanım. Ayrıca ilgilerinden dolayı Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Barış Altıntaş'a, Park Bahçe ve Sosyal Hizmet Daire Başkanı Sayın Vicdan Cetav'a, Germencik CHP İlçe Teşkilatı Yöneticisi Sayın Burak Zencirci’ye
çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız güzel insanlar” dedi.