Türkiye’de 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı 1.5 yıl aradan sonra yüz yüze eğitimle başlarken Aydın’da yeni eğitim yılının başlangıcı dolayısıyla İncirliova’nın Osmanbükü Mahallesi Ekrem Çiftçi İlkokulunda tören yapıldı. Törene Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, İncirliova Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.

“AŞILAMADA EN İYİ 8’İNCİ İLİZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Aksoy, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilgili yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Verilere baktığımızda aşılanma konusunda Türkiye’nin en iyi 8’inci ili konumundayız. Bu yeterli mi? Daha iyi olmak için başta sağlık ekiplerimiz olmak üzere tüm arkadaşlarımız yoğun bir gayretle çalışıyor. Hedefimiz öngörülen tüm yaş grubundaki insanlarımızın aşılarının yapılmasıdır. Sağlık Bakanlığı’nca açıklanan yüz bin kişide görülen vaka sayılarında Aydın, Türkiye’nin en iyi ili konumuna gelmiş ve bunu devam ettirmiştir. Bu bizi rehavete sürüklememeli. Bizler de son haftalarda rakamlarda yükseliş olmakla birlikte yine de Türkiye’nin en iyi olma durumunu muhafaza ediyoruz. Bunlar Aydın ili olarak bu konudaki hassasiyetini ve kurumlarımızın gayretlerinin bir sonucudur. Ama temennimiz en iyiyi yakalayıp, çalışmalarda aksaklık yaratmaması için çalışmaları ortaya koymaktır.”

OKULLARDA GÜVENLİK İRTİBAT SORUMLUSU GÖREVLENDİRİLDİ

“Eğitim öğretimin birçok unsuru var” diyen Vali Aksoy, konuşmasına şöyle devam etti: “Öğretmeninden öğrencisine idarecisinden velisine kadar eğitim öğretim bir bütündür. Bunların bir araya gelmesiyle eğitimde belirli mesafe alabiliyoruz. Burası kırsal mahalle olmasına rağmen kent merkezlerinden öğrenci alıyor. Buradaki öğretmenlerimiz özveriyle bu çalışmaları ortaya koyuyor. Öğretmenleri kutluyorum. Bu tür başarıları tüm okullarda görmek için gayretli olmalıyız. Burada bu başarı sağlanıyorsa buradaki öğretmenlerimizin normal mesailerinin dışında özel bir anlayışla bu çalışmaları ortaya koymalarından bu sonuç çıkmıştır. Hedefimiz eğitimde bir sonraki yıl, bir önceki yıldan daha iyi konuma gelebilmek. Okullaşma oranlarımızı hedeflenen yüzdelere ulaştırmak, okula devamsızlıklar varsa bunları önlemek, okullarımızın güvenliği konusunda tüm birimlerimiz hassasiyetle çalışıyor. İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda okullarda güvenlik irtibat sorumlusu oluşturulması suretiyle okullarda güvenli şekilde eğitimin devam etmesi için her türlü önlem alındı ve alınmaya devam edecektir. Okullarımızda eğitimlerin aksamadan devam etmesi bizim önceliğimiz. Olmazsa olmazımız eğitim ve eğitimdeki bir ihmali hiçbir ihmali izah edecek durumda değiliz. Bu bakımdan eğitimi aksamadan en iyi şekilde yürütülebilmesi için tüm kurum ve kuruluşlar görevlerine devam ediyor.”

KURALLARA UYALIM

Eğitim ve öğretimin devam etmesi için belirlenen kurallara herkesin titizlikle uyması gerektiğinin altını çizen Vali Aksoy, “Öğrenci ve velilerimiz okullara giriş çıkışlarda belirlenen kurallara riayet etmeleri, okul servis araçlarının kullananların, kantin çalışanlarının, öğretmenlerin ve diğer çalışanların aşılanması hassasiyetle durduğumuz konuların başında geliyor. Sırası gelen herkesi aşılanmaya davet ediyoruz. Öğrencilerimizden yaş itibariyle aşı olmasına izin verilenlerin bu aşıları olması beklentimiz. Özellikle kurallara uymak, okul içerisinde ders saatlerinde ve teneffüslerde belirlenen kurallara göre hareket etmek eğitim öğretimimizi kesintisiz sürdürmek bakımından büyük önem taşıyor. Eğitim öğretimin aksamaması bakımından da kurallara hep birlikte uymamız bizler için önemli. Sevgili öğrenciler uzun aradan sonra arkadaşlarınızla okulda buluşma fırsatını yakaladınız. Bunun kıymetini bilin. Sizler de öğretmenlerin, annelerinizin sizler için uyguladığı kurallara uyun. Temennimiz başarılarınızın en iyi noktaya ulaşmanızdır. Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun. Hep birlikte el ele vererek bu başarıyı yakalayacağız” dedi.
Vali Aksoy, konuşmasının ardından sınıfları gezerek öğrencilere yeni ders yılında başarılar diledi. Sıra dışı sınıf olarak bilinen ve öğrencilerin ranzalarda ve yerde ders gördükleri sınıfta da inceleme yapan Vali Aksoy, öğrencilerden derslerine iyi çalışmaları ve başarılı olmaları dileğinde bulundu.