Kuşadası İlçesi Yeniköy Mahallesi Mersin deresi mevkiinde bulunan atış poligonu Kuşadası Avcılar Kulübünün girişimi Kuşadası Belediyesi'nin destekleri ile eski günlerine kavuşacak.

'ATIL VAZİYETDEN FAAL HALE GEÇİRİYORUZ'


Kuşadası Avcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, atış poligonunun uzun yıllar önce Kuşadası Avcılar Kulübü tarafından yapıldığını belirterek, "Ayrıca hem kulüp üyeleri hem de halk orayı yarışmaların olmadığı günlerde piknik alanı olarak kullanıyordu. Özellikle son 10 yıldan beri sahipsiz ve ilgisiz bırakıldı. Önce hırsızlar trap makinalarını çaldı, sonra hurdacılar diğer tüm metal aksamları çalıp gittiler. Bunun hesabı dahi sorulmadı. Biz göreve geldikten sonra bu poligonu eski halinden de iyi hale getireceğimize söz verdik. 7 Eylül'de yapmayı ve geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz halka açık atış müsabakaları için temizliğe başladık. Belediyemiz bu konuda çok yardımcı oldu, destek verdi. Ancak maalesef etkinliğimiz, son zamanlarda yaşanan orman yangınları nedeniyle ormana girişler yasaklandı. Bizim de etkinliğimiz iptal oldu. İleriki günlerde ormana giriş yasaklarının kalkmasından sonra tekrar müracaatımızı yapacağız.
Poligonumuzu hem mesire alanı, hem de içinde kafeterya, lavabo, yönetim binasının da bulunduğu bir kompleks haline getirerek Kuşadası'na yakışır bir tesis kazandırmak istiyoruz" dedi.
Aynalı ayrıca, "desteklerini esirgemeyen, özellikle belediye meclis üyesi ve başkan vekili Tibet Özer'e, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, emeği geçen işçilerimize, bunların yanı sıra en önemlisi bir dediğimizi iki etmeyen Belediye başkanımız Ömer Günel'e avcılar kulübümüz adına sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz" dedi.