Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Örgütü, sivil toplum kuruluşları ile tanışma ve kaynaşma etkinlikleri kapsamında ilk etkinliği ilçede görev yapan basın mensuplarıyla gerçekleştirdi. CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, Kadın Kolları İlçe Başkanı Nilgün Aktaş ile yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde yapılan programa Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve ilçede görev yapan basın mensupları katıldı. Toplantıda basın mensupları ile kurumlar arasından yaşanan eksiklikler, sorunlar dile getirilen toplantıda, çözüm yolları hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

“VERİMLİ OLDU”

Basın mensuplarıyla buluşmaktan çok memnun olduklarını dile getiren CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, “STK’larla buluşma kahvaltıları başlatıyoruz. Belirli süreler içinde STK’lar veya derneklerle bir araya gelmek istiyoruz. Bunların tanışma ve kaynaşma açısından verimli olacağını düşünüyoruz. Biz göreve geldiğimiz ilk günden beri tek bir sloganımız var ‘kucaklayacağız’. Bu kucaklama sadece parti üyelerimizle değil, tüm Nazilli ile kucaklaşmamız gerektiği için yayılmamız gerekiyor. Bunun için bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bunun ilk ayağını gazetecilerle gerçekleştirdik. Bunun içinde başta Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen ve basın emekçilerine katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

“SİYASİLERDEN DESTEK BEKLİYORUZ”

Şehrin sorunlarını dile getiren ve zaman zaman çözüm önerileri sunan, şehri tanıtan yerel basına destek beklediklerini dile getiren Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, “Göreve, ekibinizle birlikte yoğun bir tempoyla başladınız. Hem yasakların kalmasıyla birlikte cemiyetler, hem parti içi çalışmalar hem de büyükşehirin hizmet çalışmalarını yakından takip ediyorsunuz. Yoğun çalışmaların arasında ilk olarak bizimle bu programı gerçekleştirdiniz. Ben meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. İnşallah 24 Temmuz’da belirttiğim ama maalesef ki karşılık bulamadığım yerel gazetelere destek çağrısını sizin programınız vesilesiyle yeniden yapıyorum. Bizim için bu konu çok önemli. Yerel gazeteler ilk olarak okuyucusundan ardından siyasilerden destek bekliyor. Özgür bir medya veya özgür bir basın mensubu isteniyorsa tüm şehrin yerel basına sahip çıkması gerekir. Ekonomik özgürlüğüne kavuşan medya ayakta kalır. Öte yandan bir yere bağımlı hale getirilirse maalesef ki o zaman özgürlük ortadan kalkar. STK’larla buluşma programınız kapsamında ilk olarak bizimle buluştuğunuz, sorunlarımızı dinlediğiniz ve bizimle şehrin sorunlarına çözüm önerisi bulmak için talepte bulunduğunuz için CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin başta olmak üzere ilçe örgütüne teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.