Karacasu kamuoyunda bir süredir MHP İlçe Başkanı Murat Uysal’ın babasının evinde yapılan duvar çalışmasında belediye araç ve ekipmanlarının kullanması yer tutmaya başladı. Kamuoyunda dillendirilen konu, Eylül ayı meclis toplantısında gündeme geldi. Millet İttifakı Meclis üyeleri Muammer Yıldız, Nuri Öncü, Erdinç Gümüş, Nail Kurt ve İbrahim Kayahan tarafından verilen soru önergesinde "Yazır Mahallesinde MHP İlçe Başkanı Murat Uysal’ın özel mülkiyetinde Karacasu Belediyesinin iş makineleriyle kum taşıma ve taş kırma işleri yapılmıştır ve halen devam etmektedir. Murat Uysal’ın özel mülkiyetine çimento indirilmiş olup bu iş için ücret alınmış mıdır? Alındıysa bu tutar kaç paradır?” ifadeleri yer aldı. Soru önergesine MHP İlçe Başkanı Murat Uysal’ın cevap vermek üzere hazırlıklı gelmesi dikkat çekti. Uysal, meclis sonunda meclis üyelerine verdiği bilgide kamuya ait yolun genişletilmesi için tapulu arazilerinden 70 metre uzunluğunda 1 metre 20 santim genişliğindeki yeri belediyeye bıraktıklarını ve bunun karşılığında da belediyeden taş ve malzeme desteği aldıklarını söyledi.

ANLAŞMA ZEKİ İNAL ZAMANINDA YAPILMIŞ


Millet ittifakının verdiği önerge oy birliği ile kabul edilirken, bir sonraki mecliste gerekli bilginin verileceği söylendi. Murat Uysal’ın babasının evinde yapılan çalışmanın eleştiri almasının ardından belediyenin yaptığı çalışmaların durdurulduğunu ifade eden Başkan Mehmet Erikmen, Zeki İnal döneminde Uysal ailesiyle yapılan anlaşmayı okudu. Erikmen anlaşmada, “İlçemiz Yazır Mahallesi 175 ada 2 ada batı cephesinde bulunan yolun istinat duvarını 1 metre parselini içinden örerek yolun genişletilmesini kendi komşu duvarımın taşının nakliyesi ve çakıl malzemesi ve ayrıca araç gereç desteğinin belediye tarafından sağlanması koşuluyla rıza gösteriyorum” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

ERİKMEN: “BELEDİYE OLARAK ÇALIŞMAYI DURDURDUK”


Ölçün yapılana kadar çalışmaların durdurulduğunu belirten Başkan Erikmen, “Zeki İnal döneminde bu yolun genişlemesi için Yazır’dan talep geliyor. Sayın Bekir Uysal bize, 70 metre uzunluğunda yer veriyor. Belediye de bu verilen yol karşılığında taş ve araç desteği veriyor, olayın özeti bu. Yer tahsisi karşılığında duvar örme anlaşması var. Biz hep beraber gidelim yerinde görelim. Yer tahsis etmediyse bu anlaşmayı iptal edelim. Yer tahsis ettiyse duvarı örelim. Biz zaten bu çalışmaları durdurduk. Korumacılık yapmadığımız için bu çalışmaları durdurduk. Bekir Uysal yer verdiyse devam edecek vermediyse devam etmeyecek. Taş verilmesi, çakıl malzemesi ve araç desteği verileceği yazıyor, örme işi yine Bekir Uysal’a aitmiş. Ölçüm yapılana kadar çalışma duracak. Harita mühendisi ölçecek. Ondan sonra karar verilecek” dedi.

70 METRE KARŞIĞINDA BU KADAR İŞ YAPILIR MI?


Konuyu gündeme taşıyan isimlerden CHP’li Meclis Üyesi Erdinç Gümüş ise, “Yer tahsisi yok Başkanım. Harita mühendisimiz var ölçtürün. Bir belediye 5 liralık istimlak bedeli için 5 bin lira para harcamaz. Dağın başından kamyonla mermeri getireceksin. Kırıcılarla kıracaksın. Çimento göndereceksin, kumunu dökeceksin, ustalığını vereceksin. Harita mühendisi ölçsün. Kimse zan altında kalmasın. Bir metre yer verdi diye bu kadar yer mi yapılacak karşılığında. Bana Yazır’dan iki-üç telefon geldi. Tepecikten bir mermer kaç paraya gelir? 70 metre karşılığında bu kadar iş yaptırılır mı? Belediyeyi esir mi aldınız?” dedi.

“YOLU GENİŞLETMEK İSTEDİK”


Meclis toplantısının sonunda meclis üyelerine bilgi veren MHP İlçe Başkanı Murat Uysal, “Bu bir basın açıklaması gibi bir şey değil yanlış anlaşılmasın. O duvar en az 10 sefer yıkıldı, duvarın altı oyuldu. Allah göstermesin bir traktör bir kamyon oradan zor geçiyordu. Bu yolun genişletilmesini ve yapılmasını vatandaşlar ve muhtar istedi. Zeki Başkan muhtardan bir talep olduğunu söyledi. Zeki Başkan, 'Bu duvarı komple yıkıp yapmaktansa sen bize yer ver yolu genişletelim. Eski duvarın üstüne parke taşı döşeyelim, kimse mağdur olmasın' dedi. Ben de babamla görüştüm. 'Taş getirip malzemede yardımcı olacaklarsa ver' dedi. Zeki Başkan, 'Malzeme önemli değil yalnız işçiliğe karışmam' dedi. Ben de zaten işçilik istemiyorum dedim. Ölçme de yaptırdık. Bir metre 20 santim olan yer var, 1 metre olan yer var ama bir metreden aşağı bir yer yok. 70 metre uzunluğunda bir yer vermişim helali hoş olsun” dedi.

UYSAL: "BELEDİYE HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"


Babası Bekir Uysal imzasıyla eleştirilerin ardından hazırlanan dilekçeyi okuyan Uysal, “Bu muhabbet oldu diye ben bugün dilekçemi verdim. Karacasu Yazır Mahallesi 175 ada 2 parselde bulunan şahsıma ait arazinin batı kısmında belediyemiz tarafından yapılan yolun 1 ya da 1,5 metre genişliğinde 70 metre uzunluğunda arazimin içerisinde olduğunu tespit etmiş bulunmaktayım. Duvarın kaldırılıp üzerine yapılan yolun sökülerek mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum. Gereğinin yapılmaması durumunda Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağımı bildiririm. Gereğinin yapılmasını arz ederim” dedi.

İKİNCİ 'KÜMES' VAKASI


Murat Uysal birkaç ay önce de yine aynı evin bahçesine belediye işçilerini kullanarak kümse yaptırmasıyla gündeme gelmişti. Çalışmalar sırasında çekilen video sosyal medya hesaplarında paylaşılmış ve Uysal’ın yaptığı eleştirilmişti. Bunun üzerine açıklama yapan Uysal, “Evet kümes yaptırdım. Malzemelerimi ise Karacasu esnafımız Güven-İş’ten temin ettim. Faturasını ve ücretini yatırdığım EFT makbuzumu isteyen herkesle paylaşabilirim” demişti.