Aydın'da geçtiğimiz eğitim-öğreti yılı döneminde pandemi sebebiyle okulların kapalı olmasından dolayı bu yıl 2. sınıfa başlayacak öğrencilerin de tıpkı 1. sınıf öğrencileri gibi kalacak yere ihtiyacı olacağını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Erikmen, “ Karacasu ilçemiz her zaman birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergiler. Yaşanan orman yangınında da bunu yakından gördük. İlçe olarak dayanışmayı, misafirperverliği bu yıl bir nebze daha arttıralım. Kiralık evi olan vatandaşlarımız evlerini öğrencilere hazır hale getirsin. Bu yıl daha fazla öğrenci aynı anda ev arayacak. Tercihen evini kiraya vermeyi düşünmeyen ilçe halkımız bu yıl ekstra bir fedakarlık yapsın. Eksiği olanlar evlerini kiraya vermeye hazır hale getirsin” dedi.

“KİRALIK EVİ OLANLAR BELEDİYEMİZE ULAŞABİLİR”

Belediye olarak önemli bir çalışmaya imza atacaklarını ifade eden Erikmen, “Biz belediye olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Kiralık evi olanlar ile öğrencileri buluşturacak bir sistem oluşturduk. Kiralık evi olan vatandaşlarımız 0256 441 2011 no’lu belediyemizi arayarak bizlere isimlerini kaydettirsin. Kiralık ev arayan öğrencilerimiz de okullarıyla irtibat halinde olacak. Bizler okulla diyalog kurarak ev sahipleri öğrenciler arasında köprü olmaya çalışacağız. Bu yıl yaşanacak özel durum sebebiyle böyle bir çalışma yapmak istedik. Kiralık evi olan ya da bu konuda bir fikri olan vatandaşlarımız bizleri arayabilir. Saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ BİRER TANITIM ELÇİSİDİR”

Yeterli duyurular yapılamadığı için bazı kiralık evi olanlarla öğrencilerin birbirlerini bulmakta zorluk çektiğini dile getiren Başkan Erikmen, "Bu sene aynı anda daha fazla öğrencinin kiralık ev arayacağını göz önüne alarak belediye olarak biz de üzerimize düşeni yapalım dedik. Kiralık evi olarak vatandaşlarımız da bu yıl bir fedakarlık yapsınlar. Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulumuz öncelikle öğrencilerimizin eğitimli ve nitelikli bireyler olarak yetişmesi için son derece önemli. Diğer yandan ilçemize gelen her öğrenci birer tanıtım elçisidir. Öğrencilerimiz iki yılın sonunda memleketlerine döndüklerinde, çalışma hayatına atıldıklarında ilçemizi oralarda en iyi şekilde tanıtacaklardır. Bir diğer önemli husus da sosyo-ekonomik olarak ilçemize kattıkları değerlerdir. Bugün öğrencilerimizin sağlıklı ve nezih bir ortamda konaklamalarını sağlayacak ev sahipleri ilçe için hakları ödenmez bir çalışmaya imza atacaklardır. Karacasu halkımıza inanıyorum. Kiralık evlerimizi öğrencilerimiz için hazırlayalım. Ülke genelinde “öğrenciye ev verilmez” ön yargısı çok şükür ilçemizde çok fazla yer etmemiştir. Karacasu olarak ormanlarımızı korurken güzel bir sınav verdik. Şimdi herkesi yüksekokula gelecek öğrencilerimize yardımcı olma konusunda bu fikir sunma olur evi olanların kiralık evlerini hazırlama olur her ne olursa olsun yürekten görev almaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.