Aydın'ın turistik ilçesi olan Didim’de şehre ulaşım iki ayrı yoldan sağlanırken Akbük üzerinden açılan yol sürücülerin en fazla kullandığı yer oluyor. Dalyan Kavşağından başlayarak Akyenköy ve Akköy üzerinden sağlanan ve deniz kıyısından gelen ikinci yol ise yine sürücüler tarafından da tercih ediliyor.
Karayollarına ait olan yol dar ve kıvrımlı olması sebebiyle sık sık kazalar yaşanırken yolun genişletilmesi ve kısaltılması noktasında bir çok açıklama yapılırken en net açıklamayı ise AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz yaptı.
Yavuz yolla ilgili olarak çalışmaların 2022 yatırım programına alınacağını ifade ederek “Akyeniköy’den başlayarak Didim’e kadar sürecek ve tahminin 20 km olacak yol ile Ulaştırma Bakanımızla görüştük. Kendisi de bu konuda talimat verdi ve yatırım programına alınması için çalışma başlattı. Yolun genişliği 15 ila 22 metre arasında değişecek. Yol üzerinde belli bölgelerde yürüyüş ve bisiklet yolu çalışmaları da yapılacak. Karayolları Bölge Müdürlüğümüze gerekli talimat verildi; bizde bu çalışmanın takipçisi olacağız.”dedi.