Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ve Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa hazırladığı ve TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulunan "Zenginliğe Farklı Bir Bakış: Endemik Bitkilerimiz ve Tüllüşahın Hikayesi" başlıklı proje, iki grup halinde Aydın ili nitelikli okullarında eğitim gören 48 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Yürütücülüğünü Buharkent MYO Öğretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Mithat Evrim Demir’in yaptığı projede, Buharkent MYO Müdürü Prof. Dr. Mesut Kırmacı, Kâtip Çelebi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cenk Durmuşkahya, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Öğretmen Umut Işık ve Öğretmen Göktül Akpınar Uzman olarak yer aldı.

5 GÜN DOĞAYLA İÇ İÇE


10. ve 11. sınıfa geçen öğrencilerin 5 gün boyunca yoğun eğitim gördüğü projede, sabah teorik eğitimler, öğleden sonra ise uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi. Toplam 13 akademisyenin eğitmen olarak görev aldığı projeye, 5 rehber ve 1 sağlık görevlisi katkı sağladı. Proje eğitimlerine TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da video konferans yolu ile katıldı. Proje ekibinden proje ve hedefler doğrultusunda bilgi alan Mandal, katılımcı öğrenciler ile sohbet ederek öğrencilerin hem proje hem de kendi kariyerleri konusundaki düşüncelerini dinledi. Öğrencilerin gelecekte yapmayı düşündükleri mesleklerle alakalı gerçekleştirilen sohbette temel bilimlerin önemi bir kez daha vurgulandı.
Projenin sonunda katılımcıların beyanları ve yapılan değerlendirme çalışmaları ile katılımcıların doğa ile ilgili farkındalıklarında belirgin bir artış olduğu tespit edildi.