Aydın’ın büyükşehir olması ile birlikte 2014 yılında kurulan Efeler Belediyesi’nde üçüncü defa logo değiştirildi. Mehmet Fatih Atay yönetimindeki çalışma döneminde ise son iki yıla iki logo değişikliği sığdırıldı. Efeler Belediyesi’nin kurucu belediye Başkanı Mesut Özakcan döneminde 2014 yılında belediyenin ilk logosu belirlendi. Daha sonra Efeler Belediye Başkanı seçilen Mehmet Fatih Atay, Efeler halkının yüzde 92’sinin belediyenin logosunu değiştirilmesini talep ettiğini açıklayarak yeni bir yarışma düzenlendi. Efeler halkının logo değişikliği ile ilgili kendilerine sayısız mesaj gönderdiğini ileri süren Başkan Atay, 4 Kasım 2019 günü Efeler Belediyesi’nin yeni logosunu tanıttı.

EFE VE ÜÇ GÖZLER EFELERİ TANITAMADI


Halkın oyları ile belirlendiğini açıkladığı logo için Fatih Atay o dönem, halk oylamasında Efe figürü ile Efeler’in en büyük tarihi eseri Üç Gözler ve Seikilos’u simgeleyen logonun en çok oyu aldığını söylemiş, seçilen logonun Efeler’in tanınması konusunda büyük katkıları olacağına inandığını da sözlerine eklemişti.

2 YIL ÖNCEKİ LOGO EFELER’İN DİNAMİZMİNİ YANSITMIYORMUŞ


Yeni logo 21 ay kullanılırken, dün Efeler Belediyesi’nin yeni logosu mecliste tanıtılarak oy çokluğu ile kabul edildi. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AK Partili isimlerin eleştirilerini alan yeni logo için de 21 ay önceki savunasına benzer bir savunma yaptı. 2 yıl önceki yeni logo için halkın taleplerini dikkate alındığı vurgusunu yapan Başkan Atay, bu logo için de, “Bir süredir genç arkadaşlarımızdan Efeler’in dinamizmini yansıtan modern bir görsel anlatıma sahip değiliz şikayetlerini alıyorduk. Lise ve üniversiteli gençlerimizin ortak fikri olarak Efeler’in ‘E’sini öne çıkarma kararı aldık. ‘E’ hem Efeler’in sembolü hem de bizim vizyonumuz olan efe, ege, enerji, empati, eğitim, eşitlik, emek, ecdat ve edep gibi birçok kıymetli sözün baş harfi. Bu yeni logo Efelerli gençlerin logosu olarak ortaya çıktı. Efeler’in bize değil gençlere ait olduğu için belediyemizin yeni logosu da gençliği yansıtmak zorundaydı” ifadelerini kullandı.

KAMU ZARARI POLEMİĞİ


Öte yandan Eylül 2019'da Efeler Belediyesi tarafından yapılan yarışmada Birinciye 20 Bin, İkinci ve Üçüncüye de 5'er Bin TL olmak üzere toplam 30 Bin TL ödül verilmişti. Başkan Atay'ın ne için yeniden logo değişikliğine gittiğine tam olarak anlam verilemezken, yeniden değişikliğe gidilmesiyle birlikte kurumun 30 Bin TL'lik ödülden dolayı kamu zararına neden olduğu, ayrıca Belediyenin tüm araç, gereç ve hizmet binalarında yapacağı değişikliklerle belediyeye 150 bin liranın üzerinde zararı olacağı iddia edildi.