Türkiye genelinde şube faaliyetlerinde kadınların aktif rol alması ve çalışmalara etkin şekilde katılım göstermeleri için çeşitli etkinlikler organize eden Kızılay, bu etkinliklere bir yenisini daha ekledi. 2-14 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Heybeliada'da gerçekleştirilen Kızılay Kadın Tematik Çalışma Kampına 1. devrede 55, 2. devrede ise 60 Kadın Başkanı katılım gösterdi. Türk Kızılay yöneticilerin de ilgiyle takip ettiği kampa, Genel Başkan Yardımcısı Murat Ellialtı, Genel Sekreter Hüseyin Can, Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Şubeler Yönetişim Ofisi Başkanı Şemsi Kamile Canbay, Toplum ilişkileri Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Şahin ve Gönüllü Yönetimi Direktörü Nurdal Durmuş, Kadın Teşkilatı Koordinasyon Birim Yöneticisi ve Uzmanı Semra Aydın ve Havva Nur Yıldız'da katılarak Kızılay Kadın Başkanlarıyla bir araya geldi.

KARANFİLLİ GELİN KÜLTÜRÜNÜ ANLATTI

 
Türk Kızılay Aydın’ı temsilen Kadın Teşkilat Başkanı, Yeminli Tercüman Almanca Öğretmeni Gönül Şahin Mezkit ikinci devre kampına katıldı. Aydın Kadın teşkilat gönüllülerinin yapmış olduğu faaliyetleri ve Aydın yöresine ait karanfilli gelin kültürünü anlatan Mezkit, yapmayı planladıkları etkinlikler ve projelerle ilgili bilgi verdi. Gönül Şahin Mezkit, kampa katılım belgesini ve GÖNÜLLÜOL sitesinde en fazla görev açan ilk üç ilin içinde yer alarak Teşekkür belgesini Türk Kızılay Kadın Teşkilatı Kurucu Başkanı sayın Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz’dan teslim aldı.

ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILDI


Bir hafta boyunca yapılan kampta yapılan Kızılay Kadın Teşkilatlanma Modeli Eğitimi, Gönüllü Yönetim Sistemi Eğitimi, Sosyal Medyayı Etkin ve Etkili Kullanma Eğitimi, Uygulamalı İlk Yardım Eğitimi ve Sağlıklı Beslenme Semineri gibi eğitimlerin yapıldığı kampta ayrıca gelir getirici faaliyetler kapsamında “Geri Dönüşüm Malzemelerinden Hediyelik Tasarlama” atölyesi gerçekleştirildi. Verilen eğitimlere, atölye çalışmaları ve etkinliklere katılan Şahin Mezkit, Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen Kadın Teşkilat başkanlarıyla eğitici ve öğretici bir hafta geçirdiklerini ve Aydın için güzel projeler hazırlandıklarını söyledi.